Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών

10.1 ΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΟΡΕΙΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΜΕ ΥΨΟΜΕΤΡΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ 600Μ
Η οικονομική βοήθεια στα πλαίσια στήριξης των κατοίκων ορεινών κοινοτήτων με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων, παραχωρείται κατόπιν Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου. Καλύπτει μόνιμους κατοίκους κοινοτήτων παγκύπρια, οι οποίες φαίνονται στο συνημμένο κατάλογο.

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

Δικαίωμα στην οικονομική βοήθεια έχουν όλοι οι Κύπριοι και Ευρωπαίοι υπήκοοι (συμπεριλαμβανομένων και εργατών ή/και υπαλλήλων), οι οποίοι διαμένουν μόνιμα σε ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη κατοικία σε κοινότητες με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600 μέτρων και αποδεδειγμένα διαμένουν ολόχρονα στην κοινότητα κατά τα τελευταία τουλάχιστον δύο έτη.

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ

(ι) Μη Ευρωπαίοι πολίτες, ακόμα και εάν διαμένουν μόνιμα στην κοινότητα. (ιι) Ευρωπαίοι ή μη οικιακές/οί βοηθοί που διαμένουν στην οικία του δικαιούχου αιτητή. (ιιι) Μοναστήρια και μοναχοί/ μοναχές. (ιν) Άτομα που διαθέτουν εξοχικές κατοικίες στις κοινότητες που καλύπτονται από το εν λόγω Σχέδιο.

ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ

Η οικονομική βοήθεια καταβάλλεται εντός του έτους και το ποσό που εμβάζεται στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε αιτητή, υπολογίζεται στη βάση των πιο κάτω:

- Για κάθε νοικοκυριό/ οικιστική μονάδα ανάλογα με το υψόμετρο της κοινότητας όπου διαμένει: (α) €175 (υψόμετρο 600-800μ.) (β) €225 (υψόμετρο 801-1000 μ.) (γ) €260 (υψόμετρο 1001μ. και άνω)

Πρόσθετα, - για κάθε συνταξιούχο άτομο €85 - για κάθε μη συνταξιούχο άτομο €165

«Συνταξιούχο άτομο», για τους σκοπούς του παρόντος Σχεδίου,είναι άτομο το οποίο έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του.

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ

- Απαραίτητη προϋπόθεση για την καταβολή της οικονομικής βοήθειας, είναι η υποβολή από τον αρχηγό της οικογένειας αίτησης στο ειδικό έντυπο του Υπουργείου Εσωτερικών (Υ.Ε.(Τ.Α.)01/2020). Τονίζεται ότι μόνο μία αίτηση υποβάλλεται ανά νοικοκυριό/οικιστική μονάδα.
Κατεβάστε το αρχείο Word ΑΙΤΗΣΗ για εισοδηματική στήριξη2020.docΠίσω στην προηγούμενη σελίδα