ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


19/06/2017 9:47
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απέστειλε συλλυπητήριο μήνυμα στον Πρωθυπουργό της Πορτογαλίας


Την ετοιμότητα της Κύπρου να συμβάλει στην προσπάθεια κατάσβεσης των καταστροφικών πυρκαγιών που μαίνονται στην Πορτογαλία, εκφράζει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συλλυπητήριο μήνυμα που απέστειλε σήμερα στον Πρωθυπουργό της χώρας κ. Αντόνιο ντα Κόστα.

Στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναφέρει τα ακόλουθα:

«Είναι με μεγάλη θλίψη που πληροφορήθηκα για τις μαινόμενες πυρκαγιές στην κεντρική Πορτογαλία που ήδη έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους και συνεχίζουν να προκαλούν τον θάνατο και την καταστροφή.

Εκ μέρους του λαού και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στις οικογένειες, τους φίλους και τους αγαπημένους αυτών που χάθηκαν, καθώς και τις ευχές μας για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.

Επιθυμώ να επαινέσω το θάρρος που επιδείχθηκε από τις ομάδες κατάσβεσης του πυρός, που υπό ακραίες συνθήκες προσπαθούν να περιορίσουν τις πυρκαγιές.

Η Κύπρος είναι έτοιμη να στείλει στην Πορτογαλία ομάδα πυροσβεστών, σε συνεργασία με τον Μηχανισμό Αστικής Προστασίας της ΕΕ, για να συμβάλει στις προσπάθειες κατάσβεσης των μαινόμενων πυρκαγιών.

Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, αγαπητέ Πρωθυπουργέ, οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με εσάς και τον λαό της Πορτογαλίας».

_________
ΡΜ/ΜΚΥ/ΕΙ

Επιστροφή στην αρχή