ΕΙΔΗΣΕΙΣ - Ανακοινωθέντα


19/06/2017 16:52
Πραγματοποιήθηκε η τελετή βράβευσης των αρίστων μαθητών-αθλητών και σχολικών ομάδων


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017 με μεγάλη επιτυχία η τελετή βράβευσης των αρίστων μαθητών-αθλητών και σχολικών ομάδων, που ξεχώρισαν στον σχολικό αθλητισμό. Την τελετή διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, Διεύθυνση Μέσης Εκπαίδευσης.

Ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής, κατά τον χαιρετισμό του, τόνισε ότι η αναγνώριση και η βράβευση της αριστείας αποτελεί υποχρέωση κάθε πνευματικά και πολιτισμικά ανεπτυγμένης κοινωνίας. «Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν βραβεύονται οι νέοι που ξεχωρίζουν για το ήθος και τις εξαιρετικές τους επιδόσεις. Οι νέοι, οι οποίοι με το παράδειγμά τους μεταδίδουν την ελπίδα και την αισιοδοξία, αναδεικνύοντας παράλληλα υγιή πρότυπα και υπηρετώντας με αφοσίωση το καλό και το αγαθό», τόνισε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού. Ο κ. Καδής δήλωσε επίσης πεπεισμένος ότι η επέκταση των Αθλητικών Λυκείων και Γυμνασίων σε όλες τις πόλεις αποτελεί το εφαλτήριο για την επίτευξη μεγαλύτερων αθλητικών και ακαδημαϊκών διακρίσεων, τονίζοντας ότι αρκετοί μαθητές που φοιτούν στα Αθλητικά Σχολεία, έχουν αριστεύσει και θα στελεχώσουν το άγημα των σημαιοφόρων κατά την επόμενη σχολική χρονιά.

Από την πλευράς της, η Επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής κα Κάλλη Χατζηιωσήφ, προβαίνοντας σε αποτίμηση της σχολικής χρονιάς, αναφέρθηκε ενδεικτικά στις επιτυχίες του σχολικού αθλητισμού: την εξαιρετική παρουσία της Κύπρου στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου Λυκείων όπου μαθητές και μαθήτριες κατέκτησαν δεκαεπτά μετάλλια, στους Πανελλήνιους αγώνες αθλοπαιδιών Λυκείων με την κατάκτηση δεύτερης θέσης στην πετοσφαίριση αρρένων, και τρίτες θέσεις στην πετοσφαίριση και την καλαθοσφαίριση θηλέων.

Η κα Χατζηιωσήφ τόνισε επίσης τη σημαντικότητα των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων κοινωνικής ευθύνης, τα οποία υλοποιεί ο κλάδος της Φυσικής Αγωγής παράλληλα με τα αναλυτικά προγράμματα και έκανε ενδεικτική αναφορά στα προγράμματα: «Όλοι διαφορετικοί-όλοι ίσοι», το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου/Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού, σε συνεργασία με τον Κυπριακό Οργανισμό Αθλητισμού/Μαθητικά συνέδρια «Πιερ Ντε Κουμπερτέν» σε συνεργασία με την Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή / «Γκολ στη Ζωή», σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό-Εθελοντικό Οργανισμό Ποδοσφαιριστών.

Κατά τη διάρκεια της τελετής βραβεύθηκαν γυμνάσια και λύκεια που εξασφάλισαν πρώτη παγκύπρια νίκη σε αθλοπαιδιές και ομαδική κατάταξη στον στίβο και στους αγώνες δρόμου σε ανώμαλο έδαφος. Επίσης, στις ατομικές βραβεύσεις, τιμήθηκαν μαθητές και μαθήτριες που εξασφάλισαν μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες Στίβου.

Ειδικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στον ΚΟΑ, στην ΚΟΕ, στην ΟΠΑΠ Κύπρου και στον αθλητικό φωτορεπόρτερ Κυριάκο Ανδρέου.

Ξεχωριστή και ταυτόχρονα κορυφαία στιγμή της τελετής ήταν η απονομή του βραβείου «Ευ Αγωνίζεσθαι», γιατί το ήθος και η αθλητοπρέπεια είναι τα κύρια ζητούμενα σε όλες τις σχολικές αθλητικές διοργανώσεις του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού. Το φετινό βραβείο απονεμήθηκε στον αθλητή της δισκοβολίας Γιώργο Κονιαράκη, στο πρόσωπο του οποίου βραβεύτηκαν οι άριστοι αθλητές-μαθητές, άριστοι στο ήθος, άριστοι στον αγώνα και άριστοι στις σχολικές επιδόσεις.

____________

ΜΑΚ/ΜΛ/ΣΧ

Επιστροφή στην αρχή