Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
20/11/2023 03:22:16 PM

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου μεταβαίνει στην ΑθήναΓια την Αθήνα αναχωρεί σήμερα, 20 Νοεμβρίου 2023, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, όπου αύριο θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου κ. Δημήτρη Καιρίδη. Την ίδια μέρα, ο κ. Ιωάννου θα πραγματοποιήσει επίσκεψη σε δομές φιλοξενίας μεταναστών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης.

Οι κ.κ. Ιωάννου και Καιρίδης θα συζητήσουν θέματα που αφορούν τη διαχείριση του μεταναστευτικού, ενόψει της Συνόδου του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες στις 4-5 Δεκεμβρίου 2023. Επιπρόσθετα, ο κ. Ιωάννου θα επαναλάβει τη θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας αναφορικά με την έναρξη διαβούλευσης σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, στη βάση και της αξιολόγησης του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Ασύλου (European Union Asylum Agency – EUAA). Σκοπός της πρότασης του Κύπριου Υπουργού είναι η αξιολόγηση και ο καθορισμός συγκεκριμένων περιοχών στη Συρία ως ασφαλείς, γεγονός που θα επιτρέψει τις επιστροφές Σύρων μεταναστών, ιδιαίτερα από τα ευρωπαϊκά κράτη πρώτης γραμμής στην Ανατολική Μεσόγειο, που δέχονται τις μεγαλύτερες μεταναστευτικές πιέσεις.

Επιπλέον, στο περιθώριο της επίσκεψής του στην ελληνική πρωτεύουσα, ο Υπουργός Εσωτερικών θα επισκεφθεί δομές υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης. Ο κ. Ιωάννου θα τύχει ενημέρωσης για τις διαδικασίες που ακολουθούνται στις εν λόγω δομές και θα διερευνηθεί το ενδεχόμενο συνεργασίας για την ανταλλαγή τεχνογνωσίας και βέλτιστων πρακτικών.

Ο κ. Ιωάννου επιστρέφει στην Κύπρο την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα