Πολιτική Άμυνα


Η Κύπρος δεν θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη στο κάλεσμα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τον λαό της Αρμενίας μετά τα πρόσφατα δραματικά γεγονότα και τον εκτοπισμό πέραν των 100,000 ανθρώπων από την περιοχή του Ναγκόρνο – Καραμπάχ προς την Αρμενία ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής επιχείρησης του Αζερμπαϊτζάν.

Ανταποκρινόμενη η Κυπριακή Δημοκρατία στο σχετικό αίτημα, μετά την ολοκλήρωση των διαδικασιών αποδοχής από την Αρμενία, απέστειλε χθες Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2024 ιατροφαρμακευτικό υλικό (φάρμακα και ιατρικά αναλώσιμα) αξίας 15,200 ευρώ τα οποία έχουν προσφερθεί από τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ) για την περίθαλψη των προσφύγων που κατέφυγαν στην Αρμενία.

Η αποστολή του φορτίου πραγματοποιήθηκε αεροπορικώς χθες το απόγευμα, με πτήση της Cyprus Airways η οποία έχει προσφέρει δωρεάν τα έξοδα μεταφοράς. Επιθυμούμε να εκφράσουμε και δημόσια τις θερμές μας ευχαριστίες για την πολύτιμη προσφορά, και ευελπιστούμε ότι η συνεργασία μας θα επεκταθεί και σε άλλες ανθρωπιστικές δράσεις και πρωτοβουλίες.Share