Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
05/02/2023 09:09:56 AM

Προεδρικές Εκλογές 2023 O Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη δήλωσή του για την έναρξη της ψηφοφορίαςΟ Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για την έναρξη της ψηφοφορίας, απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση εάν υπήρξαν οποιαδήποτε προβλήματα κατά την έναρξη της ψηφοφορίας και κατά πόσον όλο το προσωπικό ήταν στις θέσεις του, ο Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε ότι «το προσωπικό βρισκόταν στα εκλογικά κέντρα από τις 6 το πρωί», όπως είχε δηλώσει και προηγουμένως στην ανακοίνωσή του.

Σημείωσε ότι προέκυψε ανάγκη για αντικατάσταση μικρού αριθμού υπαλλήλων, κάτι το οποίο ήταν αναμενόμενο, είτε για προσωπικούς λόγους είτε λόγω διάγνωσής τους με τη νόσο COVID-19 και διευκρίνισε ότι, σε όλες τις περιπτώσεις, έγινε έγκαιρη αντικατάστασή τους από τους οικείους Εφόρους Εκλογής.

Επομένως, πρόσθεσε, σύμφωνα με την ενημέρωσή του από τους Εφόρους Εκλογής, «το προσωπικό έχει προσέλθει στην ώρα του σε όλα τα εκλογικά κέντρα, και αυτά έχουν ανοίξει κανονικά».

«Όπως έχω αναφέρει, οι αρμόδιες Υπηρεσίες του κράτους έχουν μεριμνήσει, έτσι ώστε το οδικό δίκτυο να διατηρείται προσβάσιμο, προκειμένου οι ψηφοφόροι να μπορούν να προσέρχονται στα εκλογικά κέντρα και να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα απρόσκοπτα», κατέληξε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

(ΕΦυς/ΕΠ/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα