Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
29/05/2024

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε το Τοπικό Σχέδιο Κόλπου ΧρυσοχούςΤην οριστικοποίηση του δημοσιευμένου Τοπικού Σχεδίου Κόλπου Χρυσοχούς ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο. Στο Τοπικό Σχέδιο περιλαμβάνονται ο Δήμος Πόλης Χρυσοχούς και οι Κοινότητες Χρυσοχούς, Πελαθούσας, Μακούντας και Καραμούλληδες. Το Τοπικό Σχέδιο είχε δημοσιευθεί στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας το 2021 και στη συνέχεια υποβλήθηκαν και εξετάστηκαν συνολικά 17 ενστάσεις, εκ των οποίων οι 15 απορρίφθηκαν στην ολότητά τους και οι δύο εγκρίθηκαν και ενσωματώθηκαν στο Σχέδιο.

Μιλώντας στους λειτουργούς των ΜΜΕ μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι «η ανάγκη για την εκπόνηση Τοπικού Σχεδίου Κόλπου Χρυσοχούς προέκυψε από τη σημασία που αποδίδεται στη συγκεκριμένη περιοχή ως γεωγραφικό κέντρο και ως κέντρο απασχόλησης της βόρειας Πάφου. Με το Τοπικό Σχέδιο, προάγεται, ελέγχεται και ρυθμίζεται η ανάπτυξη στην περιοχή, με στόχο να επιτευχθεί η σταδιακή ανάπτυξη και η πολεοδομική εξυγίανση της περιοχής».

Πρόσθεσε δε πως στο Τοπικό Σχέδιο «διασφαλίζεται η διατήρηση του αστικό-αγροτικού χαρακτήρα της περιοχής, καθώς και η φυσική, οικονομική και κοινωνική της ιδιομορφία, έτσι ώστε να αναδεικνύεται ο περιφερειακός της ρόλος ως μια ενιαία λειτουργική ενότητα».

Σε σχέση με τις δύο ενστάσεις που εγκρίθηκαν, ο κ. Ιωάννου επεσήμανε ότι αυτές αφορούν τροποποιήσεις που συμβάλλουν στην οικιστική, επιχειρηματική και τουριστική ανάπτυξη, διαβεβαιώνοντας πως δεν επηρεάζουν περιοχές που είναι περιβαλλοντικά ευαίσθητες.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα