Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
30/11/2023 11:11:08 AM

Εγκρίθηκε από το Υπουργικό Συμβούλιο η αύξηση του επιδόματος ενοικίου για εκτοπισθέντες, παθόντες και άλλα πρόσωπαΤην εισήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών για οριζόντια αύξηση των επιδομάτων ενοικίων που παραχωρούνται μέσω του Σχεδίου Επιδότησης Ενοικίου για Εκτοπισθέντες, Παθόντες και άλλα Πρόσωπα, ενέκρινε στη χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο. Η απόφαση θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Στο πλαίσιο του εν λόγω Σχεδίου, επιδοτούνται ετησίως περίπου 4.500 δικαιούχοι (μονήρη άτομα, οικογένειες και φοιτητές), με συνολικό προϋπολογισμό ύψους €8.5 εκατομμυρίων. Το ύψος του επιδόματος καθορίζεται βάσει της σύνθεσης της οικογένειας και του ετήσιου ακαθάριστου οικογενειακού εισοδήματος. Το Σχέδιο εφαρμόζεται ως μέρος της προσφυγικής πολιτικής και έχει συμπεριληφθεί στη νέα ενιαία στεγαστική πολιτική που ανακοινώθηκε από την Κυβέρνηση.

Η αύξηση, η οποία καθορίστηκε σε 15% για μονήρη άτομα, μονογονεϊκές οικογένειες και φοιτητές και 25% για οικογένειες δύο ατόμων και άνω, κρίθηκε σκόπιμη λόγω της ανοδικής τάσης που παρατηρείται στο ύψος των ενοικίων. Σκοπός της αύξησης είναι να βοηθήσει τους δικαιούχους να ανταποκριθούν στις στεγαστικές τους ανάγκες μέχρι την απόκτηση ιδιόκτητης στέγης.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα