Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
25/01/2021 12:27:21 PM

Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε Διυπουργικής Επιτροπής για υλοποίηση έργων στήριξης της περιοχής Τροόδους και ορεινών περιοχών

20-01-2021 13:54


Τον προγραμματισμό και την προώθηση δράσεων, οι οποίες θα ενθαρρύνουν την ανάπτυξη στην περιοχή Τροόδους και όλων των ορεινών περιοχών, είχε ως στόχο η σημερινή συνάντηση Διυπουργικής Επιτροπής, η οποία συγκλήθηκε από τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Νίκο Νουρή στο Προεδρικό Μέγαρο.
Ο Υπουργός Εσωτερικών προήδρευσε της Διυπουργικής με τη συμμετοχή του Υπουργού Οικονομικών, Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Υφυπουργού παρά τω Προέδρω και Υφυπουργού Τουρισμού.
Κατά τη Διυπουργική ο Επίτροπος Ανάπτυξης Ορεινών Κοινοτήτων κ. Κώστας Χαμπιαούρης παρουσίασε τις βραχυπρόθεσμες δράσεις, οι οποίες αναμένεται να υλοποιηθούν μέχρι το 2023.
Στο πλαίσιο της συζήτησης που ακολούθησε τονίστηκε ότι παρά την οικονομική κρίση και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε η πανδημία, βασικός πυλώνας της πολιτικής της Κυβέρνησης παραμένει η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων στην ύπαιθρο και ιδιαίτερα στα ορεινά. Σημαντική παράμετρος είναι η δημιουργία συνθηκών, ώστε να καταστούν οι Κοινότητες εστίες τουριστικής, πολιτιστικής, γεωργικής και περιβαλλοντικής ανάπτυξης, καθώς και ευκαιριών επιχειρηματικότητας και απασχόλησης. Γενικότερος στόχος είναι οι δράσεις να ενθαρρύνουν την ανάπτυξη, να δημιουργήσουν προοπτικές για συγκράτηση του υπάρχοντος πληθυσμού, αλλά και για προσέλκυση νέων κατοίκων, μειώνοντας το φαινόμενο της αστυφιλίας.
Αποφασίστηκε, κατά τη συνάντηση, ο εμπλουτισμός με περαιτέρω δράσεις από τα Υπουργεία με μέγιστη αξιοποίηση των πόρων από τα Ευρωπαϊκά Ταμεία και το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.
Η Διυπουργική Επιτροπή θα συνεδριάσει εκ νέου σε περίπου ένα μήνα στην οποία θα κληθούν να παραστούν όλα τα Υπουργεία που μπορούν να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών μέσα από δικές τους δράσεις, ώστε να εμπλουτιστεί περαιτέρω το σχέδιο δράσης.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα