Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
11/07/2023 02:03:32 PM

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε το Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα»

11-07-2023 13:38

Ο Υπουργός Εσωτερικών, κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, πραγματοποίησε επίσκεψη σήμερα το πρωί στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα» στην Κοκκινοτριμιθιά, με σκοπό να επιθεωρήσει τις διαδικασίες ασύλου που διενεργούνται εκεί και τα έργα αναβάθμισης που έχουν αρχίσει.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο κ. Ιωάννου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τους λειτουργούς της Υπηρεσίας Ασύλου, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τη ροή των απαραίτητων διαδικασιών ασύλου και εξετάσεων των μεταναστών μέσα στο Κέντρο. Επίσης, ο κ. Ιωάννου συνομίλησε με λειτουργούς της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (ΥΑΜ) της Αστυνομίας Κύπρου και άλλων υπηρεσιών όπως του Υπουργείου Υγείας, οι οποίοι είναι τοποθετημένοι στο Κέντρο και εμπλέκονται επίσης στις διαδικασίες.

Στόχος της συνάντησης ήταν η εξεύρεση τρόπων βελτίωσης των διαδικασιών, έτσι ώστε οι εξετάσεις να ολοκληρώνονται άμεσα, ιδίως για τα άτομα των οποίων οι αιτήσεις ασύλου είναι προδήλως αβάσιμες.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιθεώρησε ακολούθως τις εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα», οι οποίες υλοποιούνται με χρηματοδότηση την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ύψους γύρω στα €22 εκ., και με απευθείας ανάθεση στον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ) Ελλάδας. Οι εργασίες αναβάθμισης του Κέντρου, οι οποίες αναμένεται να ολοκληρωθούν προς το τέλος του 2023, περιλαμβάνουν την αγορά προκατασκευασμένων μονάδων στέγασης, αγορά εξοπλισμού, καθώς και συντήρηση υφιστάμενων υποδομών.

Η αναβάθμιση, τόσο του Κέντρου στον «Πουρνάρα» όσο και των άλλων δομών που τροχοδρομούνται στο παρόν στάδιο από το Υπουργείο Εσωτερικών, αποσκοπεί στη βελτίωση των διαδικασιών ασύλου και στην αποτελεσματικότερη διαχείριση του μεταναστευτικού.

Τέλος, ο κ. Ιωάννου επισκέφθηκε το φυλάκιο των οριοφυλάκων στην Κοκκινοτριμιθιά, με τους οποίους συζήτησε τα θέματα επιτήρησης της πράσινης γραμμής.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα