Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
13/09/2021 08:31:04 AM

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών για προβλήματα σε κατοικίες στο Συνοικισμό Αυστοστέγασης στα Περβόλια

11-09-2021 14:49


O Yπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής προέβη σήμερα στην ακόλουθη δήλωση προς τους δημοσιογράφους, αναφορικά με τα προβλήματα σε κατοικίες στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης στα Περβόλια Λάρνακας:

«Αναφορικά με το πρόβλημα, που είδε το φως της δημοσιότητας, που υπάρχει σε τρεις κατοικίες στο Συνοικισμό Αυτοστέγασης στα Περβόλια, θέλω να κάνω σαφές, ότι το Κράτος όχι μόνο δεν εγκατέλειψε κανένα, αλλά παρά το γεγονός ότι οι υποχρεώσεις του κράτους έχουν εκπληρωθεί στο έπακρο, εντούτοις συνεχίζουμε να βοηθούμε ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ.

Οι κατοικίες αυτές κτίστηκαν σε τουρκοκυπριακή γη που παραχωρήθηκε από το κράτος, οι δικαιούχοι ΕΠΙΔΟΤΗΘΗΚΑΝ με χρηματική βοήθεια και τις έκτισαν οι ίδιοι με δικούς τους εργολάβους. ΑΡΑ Η ΕΥΘΥΝΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ.

Όντως οι κατοικίες παρουσιάζουν σοβαρά ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ προβλήματα για τα οποία ΠΡΟΦΑΝΩΣ καμία ευθύνη δεν έχει το κράτος.

Πάρα ταύτα το Υπουργείο Εσωτερικών δεν αδιαφορεί.

Όχι τώρα, αλλά εδώ και μήνες, φροντίσαμε να καταγράψουμε τα προβλήματα. Κάναμε μέχρι και εδαφολογική μελέτη για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα με το υπέδαφος. Και σε ό,τι αφορά στην ΙΔΙΟΚΤΗΤΡΙΑ της συγκεκριμένης κατοικίας, που παρουσιάζεται στο δημοσίευμα, προσφέρθηκε χρηματική βοήθεια, την οποία δεν αποδέχθηκε, γιατί θεώρησε ότι δεν την ικανοποιούσε.

Έχω ήδη δώσει οδηγία, και τη Δευτέρα το πρωί μηχανικός του Υπουργείου θα επισκεφθεί και τις τρεις κατοικίες, στην παρουσία του Κοινοτάρχη Περβολιών-με τον οποίο επίσης επικοινώνησα- και αφού μου υποβληθούν οι σχετικές εκθέσεις, θα επιδοτηθούν στο βαθμό που μας επιτρέπεται οι ιδιοκτήτες».


(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα