Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
12/05/2022

Ο Υπουργός Εσωτερικών τέλεσε τα εγκαίνια του δρόμου Τόχνης – Καλαβασού

12-05-2022 10:19

Μέσα από τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που εντάσσει πλέον την Τόχνη σε σύμπλεγμα κοινοτήτων, θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανάπτυξης στην περιοχή, για δώσουμε στους πολίτες ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, να επιστρέψουν πίσω στην ύπαιθρο, είπε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Ο Υπουργός τέλεσε χθες αργά το απόγευμα τα εγκαίνια του δρόμου Τόχνης – Καλαβασού.

Μετά το πέρας της τελετής εγκαινίων ο Υπουργός Εσωτερικών, σε δηλώσεις του, είπε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα τελέστηκαν τα εγκαίνια ενός τέταρτου έργου στην κοινότητα της Τόχνης.

«Μια κοινότητα, η οποία αβίαστα μπορεί να χαρακτηριστεί σαν εξαιρετικά προοδευτική, χάριν στον Πρόεδρο και το Κοινοτικό Συμβούλιο, στους οποίους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια», είπε.

Μιλώντας για το έργο του δρόμου που συνδέει την Τόχνη με την Καλαβασό, ανάφερε πως αφορά σε «ένα έργο που είναι εξαιρετικής σημασίας, γιατί πάρα πολύ απλά θα επιλύσει προβλήματα όχι μόνο των κατοίκων, αλλά και των τουριστών, ιδιαίτερα σε αυτή την περιοχή που έχει σημαντική αύξηση αργοτουρισμού».

Εξέφρασε τα συγχαρητήρια του προς το Κοινοτικό συμβούλιο και τον Πρόεδρο για την δραστηριότητα που επιδεικνύουν. «Ακριβώς το κράτος, το Υπουργείο Εσωτερικών, δεν μπορούμε να μένουμε απαθείς όταν αναπτύσσονται ανάλογες δραστηριότητες και είμαστε αρωγοί ακριβώς σε αυτήν την προσπάθεια», πρόσθεσε.

Αναφερθείς στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, η οποία, όπως είπε, εντάσσει πλέον την Τόχνη σε σύμπλεγμα κοινοτήτων μαζί με τις υπόλοιπες κοινότητες της περιοχής, «θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο το αίσθημα ανάπτυξης στην περιοχή, για να κάνουμε πραγματικότητα αυτό που έχουμε σαν στόχο: αφενός μεν να δώσουμε στους πολίτες ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος και βεβαίως να δώσουμε τη δυνατότητα, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους, να επιστρέψουν στα χωριά, να επιστρέψουν στην ύπαιθρο για να την αναζωογονήσουν».

Από πλευράς του ο Κοινοτάρχης της Τόχνης κ. Παντελής Χαραλάμπους ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για τη βοήθεια που τους παρέχετε τα τελευταία χρόνια.

«Εμάς το μέλημά μας από την ημέρα που αναλάβαμε το 2017 ήταν να μπορέσουμε να φέρουμε την Τόχνη, ένα μικρό χωριό με πολλά προβλήματα, εκεί που της αξίζει. Γιατί η Τόχνη είναι ένα από τα αρχαιότερα και γραφικότερα χωριά της Κύπρου», σημείωσε.

Προηγουμένως, στον χαιρετισμό του ο Υπουργός, κατά την τελετή εγκαινίων, αναφερόμενος στο δρόμο Τόχνης – Καλαβασού που εγκαινιάζεται, είπε ότι είναι συνολικού μήκους 1,6 χιλ.. Πρόσθεσε ότι το συνολικό κόστος της δαπάνης «ανήλθε στις €420.652,00 και καλύφθηκε εξ ’ολοκλήρου από κονδύλια του κρατικού προϋπολογισμού». Χαρακτήρισε το έργο «μεγάλης συγκοινωνιακής σημασίας, αφού συνδέει την Κοινότητα της Τόχνης με την Καλαβασό» και θα βοηθήσει σημαντικά τους κατοίκους των δύο Κοινοτήτων στις καθημερινές τους διακινήσεις.

Ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε και στην αποπεράτωση του μεγάλου έργου για εξωραϊσμό της κοίτης του ποταμού «Καμάρα» της Τόχνης, που ολοκληρώνεται το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με κόστος που ανέρχεται στα δύο εκατομμύρια ευρώ και το οποίο αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην επαρχία Λάρνακας.

Η δημιουργία έργων ανάπτυξης και υποδομής, ειδικά στην ύπαιθρο, συνέχισε ο κ. Νουρής «αποτελεί πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης, η οποία συνεχίζει έμπρακτα να στηρίζει την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Αναφέρθηκε ακολούθως στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την οποία όπως είπε «οι πολίτες θα αρχίσουν να καρπώνονται τα οφέλη της, σε ένα πλαίσιο πιο αναπτυγμένων και ποιοτικότερων τοπικών κοινωνιών, μετά τις εκλογές των Τοπικών Αρχών του 2024».

Περισσότερα από χαιρετισμό Υπουργού βλ. εδώ.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα