Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
26/02/2021 07:45:56 AM

Σχέδιο προσιτού ενοικίου – Η συμπλήρωση της στεγαστικής πολιτικής της Κυβέρνησης

25-02-2021 18:06


Το Υπουργειο Εσωτερικών αναφέρει ότι η σημερινή εξαγγελία του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης (ΚΟΑΓ) για το Σχέδιο Προσιτού Ενοικίου στην Αστική Λευκωσία σε συνέχεια προηγουμένων ανακοινώσεων που αφορούσαν την αστική Λάρνακα, αλλά και την αστική Λεμεσό, είναι η συμπλήρωση της κυβερνητικής στεγαστικής πολιτικής.

Το Σχέδιο απευθύνεται στα χαμηλά και μεσαία αμειβόμενα στρώματα του πληθυσμού που διαμένουν ή θέλουν να επιλέξουν τη διαμονή τους στα αστικά κέντρα και αδυνατούν να αποκτήσουν τη δική τους κατοικία.

Μετά το σχέδιο προσιτής κατοικίας του Οργανισμού που καλύπτει τις ανάγκες των νοικοκυριών με μεσαία εισοδήματα, το νέο σχέδιο προσιτού ενοικίου έρχεται να καλύψει όσους αδυνατούν να αποκτήσουν ιδιόκτητη κατοικία ακόμα και τους λήπτες δημοσίων βοηθημάτων.

Με την πρόσφατη εξαγγελία των νέων στεγαστικών σχεδίων της Κυβέρνησης και με τα σημερινά συμπληρωματικά σχέδια του ΚΟΑΓ για τις αστικές περιοχές, ανταποκρινόμαστε με ολιστικό τρόπο στις ανάγκες στέγασης των πολιτών τόσο στην ύπαιθρο όσο και στις πόλεις μας.


(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα