Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
11/07/2022

Δήλωση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή μετά το πέρας των εργασιών της 1ης ημέρας του Συμβουλίου Υπουργών Εσωτερικών Ε.Ε., στην Πράγα

11-07-2022 18:48

Θέλω να χαιρετίσω την ξεκάθαρη αναγνώριση της επίτροπου Johansson στο Συμβούλιο για την αναγκαιότητα άμεσης στήριξης της Κύπρου σαν της χώρας που αντιμετωπίζει το σοβαρότερο πρόβλημα.

Θέλω ακόμα να εκφράσω την ικανοποίηση μου αφού, για πρώτη φορά, η Επίτροπος Johansson έθεσε στον δημόσιο διάλογο την αναγκαιότητα για επιβολή κυρώσεων στις εταιρείες μεταφοράς των παράτυπων μεταναστών.

Αυτό μας επιτρέπει να αισιοδοξούμε ότι δεν είμαστε μόνοι απέναντι στην τουρκική απειλή και ότι μπορούμε να υπολογίζουμε στις Ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες για τη διαχείριση αυτού του τεράστιου βάρους που σηκώνουμε.

Θέλω επίσης να υπογραμμίσω και τα συγχαρητήρια της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προς την Κύπρο για το γεγονός ότι πετύχαμε, μέσα στους πρώτους 6 μήνες του 2022, να επιστρέψουμε 3000 περίπου μετανάστες στις χώρες καταγωγής τους, κάτι που αποτελεί έναν τεράστιο αριθμό σε σχέση με το μέγεθος της χώρας μας.


(ΜΒ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα