Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
16/06/2022 11:36:19 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον πρέσβη και αντιπροσωπεία της Ελβετικής Κυβέρνησης για τη χρηματοδότηση στον τομέα του ασύλου και της μετανάστευσης

16-06-2022 10:32

Σε συνέχεια των επαφών του Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή με την Ελβετίδα ομόλογο του κα. Karin Keller Sutter, κατά τις οποίες συμφωνήθηκε η έμπρακτη οικονομική στήριξη της Ελβετικής Κυβέρνησης προς την Κυπριακή Δημοκρατία στον τομέα του ασύλου και της μετανάστευσης, πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση με τον Πρέσβη της Ελβετίας στην Κύπρο κ. Pierre-Yves Fux και αξιωματούχους της Ελβετικής Κυβέρνησης.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκε το πλαίσιο της υλοποίησης της ελβετικής συνεισφοράς προς την Κύπρο, το οποίο θα ανέρχεται περί τα 10 εκ. ευρώ. Η οικονομική στήριξη θα διαλαμβάνει την κάλυψη μέρους του κόστους για ανέγερση των νέων ιδιόκτητων κτηρίων της Υπηρεσίας Ασύλου, αλλά και την υλοποίηση άλλων συναφών δράσεων, προκειμένου να ικανοποιηθούν οι πολλαπλές ανάγκες που προκύπτουν λόγω των συνεχώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών.

Το τελικό κείμενο της συμφωνίας αναμένεται να υπογραφεί αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Υπουργός Εσωτερικών μετέφερε την ευγνωμοσύνη της Κυπριακής Κυβέρνησης για την προθυμία της Ελβετικής Κυβέρνησης να συνεισφέρει έμπρακτα στην προσπάθεια της διαχείρισης των μεταναστευτικών προκλήσεων.

(EΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα