Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
24/09/2021 09:58:56 AM

O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στη Μάλαγα της Ισπανίας για τη διάσκεψη των MED5

24-09-2021 08:48


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μεταβαίνει στη Μάλαγα της Ισπανίας για να συμμετάσχει στη διάσκεψη των MED5, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου.

Αυτή είναι η δεύτερη συνάντηση των Υπουργών αρμόδιων για θέματα μετανάστευσης και ασύλου των πέντε μεσογειακών κρατών-μελών πρώτης γραμμής: Ισπανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας και Ελλάδας.

Στόχος είναι οι Υπουργοί των MED5 να καθορίσουν την κοινή τους στάση ενόψει του Συμβουλίου Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Λουξεμβούργου στις 7 Οκτωβρίου.

Θέματα που θα συζητηθούν είναι κυρίως η εσωτερική και εξωτερική διάσταση της ευρωπαϊκής μεταναστευτικής πολιτικής, στο πλαίσιο μιας ολιστικής προσέγγισης για την αποτελεσματική διαχείριση των θεμάτων ασύλου και μετανάστευσης.

Αναμένεται να δοθεί έμφαση στην καταπολέμηση των δικτύων παράτυπης μετανάστευσης και εμπορίας προσώπων, όπως και σε θέματα επιστροφών και στην ανάγκη για ευρωπαϊκό συντονισμό, με την ενεργό εμπλοκή Οργανισμών της ΕΕ.

Η συνάντηση των MED5 πραγματοποιείται σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των Υπουργών τον περασμένο Μάρτιο στην Αθήνα, κατά την οποία συζητήθηκε η κοινή θέση τους σε ό,τι αφορά στο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση.

Ο Υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει στην Κύπρο την Κυριακή.


(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα