Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
20/05/2021 08:34:35 AM

Βουλευτικές Εκλογές 2021 - Ο Γενικός Έφορος Εκλογών συναντήθηκε με εκπροσώπους των κομματικών συνδυασμών και μεμονωμένους υποψηφίους, που κατέρχονται στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές 2021

19-05-2021 17:23


Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους των κομματικών συνδυασμών και μεμονωμένους υποψηφίους, που θα κατέλθουν στις προσεχείς Βουλευτικές Εκλογές 2021.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Γενικός Έφορος ενημέρωσε σχετικά με την εκλογική διαδικασία, τις διαδικασίες που σχετίζονται με την καταμέτρηση και διαλογή των ψήφων και επίσης επεξήγησε σε ποιες περιπτώσεις τα ψηφοδέλτια θα καταμετρούνται ως άκυρα.

Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που προκύπτουν λόγω της πανδημίας COVID-19 και τους περιορισμούς που θα υπάρξουν στη βάση των πρωτοκόλλων, που έχουν εκδοθεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας. Ιδιαίτερη μνεία έκανε για τον τρόπο εγγραφής στον ειδικό εκλογικό κατάλογο των πολιτών, που έχουν δικαίωμα ψήφου, αλλά θα βρίσκονται σε περιορισμό την ημέρα των εκλογών, ως επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID-19. Υπενθύμισε τους εκπροσώπους ,ότι υπάρχει δυνατότητα για εγγραφή στον ειδικό αυτό εκλογικό κατάλογο μέχρι και τις 28/5/2021, η ώρα 18:00. Επεξήγησε επίσης τον τρόπο λειτουργίας των κινητών εκλογικών κέντρων, καθώς και τον τρόπο ψηφοφορίας. Εξήγησε, πως η εγγραφή γίνεται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση aps.elections.moi.gov.cy, ενώ πρόσθετα θα λειτουργεί και Τηλεφωνικό Κέντρο για εξυπηρέτηση στον αριθμό 22 867879 - Δευτέρα με Παρασκευή από τις 08:00 μέχρι τις 19:00 και σαββατοκύριακο από τις 08:00 μέχρι τις 13:00.

Ο Γενικός Έφορος ενημέρωσε επίσης, ότι θα υπάρξει δυνατότητα στους αντιπροσώπους των εκλογικών συνδυασμών για εποπτεία των ειδικών κινητών εκλογικών κέντρων, κατά την αφετηρία τους το πρωί της Κυριακής, της παράδοσης των καλπών και της διαλογή των ψήφων. Όμως, για σκοπούς προστασίας των προσωπικών δεδομένων των εκλογέων που θα ψηφίσουν στο πλαίσιο του ειδικού καταλόγου, οι αντιπρόσωποι των συνδυασμών δεν θα συμμετέχουν στη διαδικασία της ψηφοφορίας.

Τέλος, ο δρ Κωνσταντίνου αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις για είσοδο των ψηφοφόρων στα εκλογικά κέντρα, τονίζοντας, ότι για όλους θα είναι υποχρεωτική η χρήση της μάσκας, ενώ πρόσθετα, οι υπάλληλοι, οι αντιπρόσωποι των συνδυασμών και οι λειτουργοί των μέσω μαζικής επικοινωνίας, θα πρέπει απαραιτήτως είτε να έχουν αρνητικό αποτέλεσμα τεστ αντιγόνου, της προηγούμενης μέρας, ή να πληρούν μια από τις υπόλοιπες προϋποθέσεις, που ορίζονται σχετικά με το safe pass.


(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα