Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
06/05/2021 01:10:32 PM

Βουλευτικές Εκλογές 2021- Ενημέρωση για τις προετοιμασίες ενόψει των εκλογώνΣε σημερινή σύσκεψη του Γενικού Εφόρου Εκλογών με τους οικείους Εφόρους Εκλογής, οριστικοποιήθηκε ο συνολικός αριθμός των εκλογικών κέντρων για αυτόχθονες και εκτοπισθέντες, ο οποίος ανέρχεται στις 1.150 παγκύπρια.

Οριστικοποιήθηκαν επίσης τα εκλογικά κέντρα εξωτερικού, που είναι συνολικά δέκα, τέσσερα στην Αθήνα, δύο στη Θεσσαλονίκη και τέσσερα στο Λονδίνο.

Η οριστικοποίηση των εκλογικών κέντρων, που αφορούν στην εκλογή των Αντιπροσώπων των Θρησκευτικών Ομάδων των Μαρωνιτών, Αρμενίων και Λατίνων, θα γίνει την επόμενη βδομάδα, αμέσως μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων.

Επίσης, μέχρι την επόμενη βδομάδα θα ολοκληρωθεί η στελέχωση των εκλογικών κέντρων που θα λειτουργήσουν στην Κύπρο και στο εξωτερικό, ώστε να ξεκινήσει η ενημέρωση των υπαλλήλων, που θα τα στελεχώσουν.

Οι Έφοροι Εκλογής εκπονούν σχέδια προσομοίωσης, τόσο στις αστικές όσο και στις αγροτικές περιοχές όλων των επαρχιών ώστε, στη βάση των επιδημιολογικών δεδομένων, να καθοριστεί ο ενδεδειγμένος αριθμός των ειδικών κινητών εκλογικών κέντρων. Στη βάση των προσομοιώσεων αυτών, θα γίνει και η στελέχωση των ειδικών κινητών κέντρων, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός της επόμενης βδομάδας. Στα ειδικά αυτά κέντρα θα ψηφίσουν, από τον χώρο συνήθους διαμονής τους, οι πολίτες που θα εγγραφούν στον ειδικό εκλογικό κατάλογο ως επιβεβαιωμένα θετικά κρούσματα COVID-19, που θα βρίσκονται σε περιορισμό την ημέρα της ψηφοφορίας.

Τέλος, βρίσκεται σε εξέλιξη ο προέλεγχος των υποψηφιοτήτων, που θα υποβληθούν στις 12 Μαΐου 2021, σε πλήρη συνεργασία με τα πολιτικά κόμματα.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα