Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
28/06/2021 08:43:13 AM

Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών για τις πυρκαγιές
27-06-2021 11:31


Η χθεσινή ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη μέρα στο μέτωπο των πυρκαγιών. Μετά την επιτυχή αντιμετώπιση της πυρκαγιάς στον Αρακαπά είχαμε την καταστροφική πυρκαγιά μεταξύ Τάλας και Κοίλης στην Επαρχία Πάφου.

Μετά από μια συντονισμένη προσπάθεια όλων των Υπηρεσιών της Δημοκρατίας και κάτω από αντίξοες συνθήκες λόγω του δύσβατου του εδάφους και των καιρικών συνθηκών έγινε κατορθωτό αρχικά να ελεγχθεί αργά το απόγευμα και στη συνέχεια να κατασβεστεί.

Το Υπουργείο Εσωτερικών ευχαριστεί την Πυροσβεστική Υπηρεσία, το Τμήμα Δασών, τις Βρεττανικές Βάσεις για την παραχώρηση πρόσθετων πτητικών μέσων, την Πολιτική Αμυνα, την Θηροφυλακή, όλους τους εθελοντές, την Κοινοτική αρχή αλλά και την Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου για την ετοιμότητα και την αποφασιστικότητά τους, με την οποία έγινε κατορθωτό να μην θρηνήσουμε θύματα και ανθρώπινες ζωές ιδιαίτερα στην περιοχή Καμάρες όπου η φωτιά μπήκε σε αυλές σπιτιών, καταστρέφοντας μάλιστα σχεδόν ολοκληρωτικά δύο από αυτά.

Από σήμερα η Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου προχωρεί στην άμεση καταγραφή και εκτίμηση των ζημιών σε κατοικίες, υποστατικά ενώ κάτι ανάλογο θα συμβεί και από τα άλλα συναρμόδια Υπουργεία αναφορικά με τους γεωργικούς κλήρους ώστε να στηριχθούν οι κάτοικοι αλλά και οι επαγγελματίες που υπέστησαν ζημιές.


(ΕΦυς/ΕΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα