Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
12/02/2023 02:54:18 PM

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Eπαναληπτική εκλογή: O Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη δήλωσή του για την προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι τις 12:00 μ.μ. και για το προσωρινό κλείσιμο των καλπώνΟ Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για την προσέλευση των ψηφοφόρων μέχρι τις 12 μ.μ., ερωτήθηκε από δημοσιογράφο κατά πόσο έχει δεχθεί καταγγελίες.

«Αντιλαμβάνομαι ότι υπάρχει μια συνεχής ροή πληροφόρησης», απάντησε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Ενημέρωσε ότι η παρακολούθηση των δημοσιεύσεων που αφορούν στο διαδίκτυο έχει καθηκόντως ανατεθεί στην ομάδα του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών. Τα θέματα δε που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της Επιτρόπου Προσωπικών Δεδομένων τυγχάνουν, όπως είπε, σχετικού χειρισμού σε ό,τι αφορά στη διερεύνησή τους, από το Γραφείο της Επιτρόπου. «Προφανώς, στη συνέχεια θα δούμε τι θα παραπεμφθεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για τα δέοντα», συμπλήρωσε.

Ενημέρωσε, επίσης, ότι έχει επισκεφθεί επιτόπου πάρα πολλά εκλογικά κέντρα στη Λευκωσία και ότι παρακολουθεί τόσο το διαδίκτυο όσο και την τηλεόραση, στον βαθμό που μπορεί. «Νομίζω ότι η εκλογική διαδικασία διεξάγεται πάρα πολύ ομαλά, υποδειγματικά θα έλεγα. Επιμέρους θέματα προφανώς προκύπτουν, όπως σε κάθε τέτοια διαδικασία, τα οποία θα εξεταστούν καθηκόντως», ανέφερε.

Κλείνοντας, ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανέφερε ότι η επόμενη ενημέρωση θα γίνει με το άνοιγμα των καλπών γύρω στη 1:15 μ.μ., σύμφωνα με το πρόγραμμα.(ΕΦυς/ΕΠ/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα