Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
08/03/2023

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών ενόψει της αστυνομικής έρευνας που διεξάγεται για τη διαχείριση των τ/κ περιουσιών

08-03-2023 15:56

Το Υπουργείο Εσωτερικών ανακοινώνει, πως εν αναμονή της έκβασης της ποινικής διερεύνησης, που διεξάγει η Αστυνομία Κύπρου μετά από οδηγίες του Γενικού Εισαγγελέα, για τα θέματα που προέκυψαν από σχετική διοικητική έρευνα για τη διαχείριση τουρκοκυπριακών περιουσιών, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου έδωσε οδηγίες όπως:

(α) Σε συγκεκριμένους υπάλληλους, τα ονόματα των οποίων περιλαμβάνονται στο πόρισμα της εν λόγω διοικητικής έρευνας, ανατεθούν άλλα καθήκοντα από αυτά που εκτελούσαν στην Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών.

(β) Η Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσίων προβεί άμεσα σε λήψη συγκεκριμένων μέτρων προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης διαχείρισης των Τ/κ περιουσίων και δημιουργίας απαραίτητων ασφαλιστικών δικλείδων.

Τα μέτρα θα αφορούν, μεταξύ άλλων, σε κατάρτιση ενός πλαισίου διαχείρισης εξέτασης των αιτήσεων δικαιούχων υπαλλήλων ή συγγενών τους, ώστε αυτά να εξετάζονται από την Υπηρεσία κεντρικά, προς αποφυγή οποιασδήποτε ανάμιξης ή υπόνοιας ανάμιξης επηρεαζόμενων προσώπων στη λήψη απόφασης για παραχώρηση. Περαιτέρω, τα μέτρα θα περιλαμβάνουν αξιολόγηση και επικαιροποίηση των εν ενεργεία συμβάσεων, καθώς και κωδικοποίηση όλων των διαδικασιών που πρέπει να ακολουθούνται κατά περίπτωση, έτσι ώστε οι υπάλληλοι να χειρίζονται τα αιτήματα στη βάση διαφανών και αμερόληπτων διαδικασιών.

Παράλληλα, ο Υπουργός ζήτησε και την κατάρτιση συγκεκριμένου πλάνου δράσεων, για να επιτευχθούν οι στόχοι της αξιοκρατίας, της ισονομίας και της διαφάνειας στην εν λόγω Υπηρεσία.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα