Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
03/02/2022 08:43:15 AM

Στη Γαλλία μεταβαίνει ο Υπουργός Εσωτερικών για το Άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

02-02-2022 16:30

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής μεταβαίνει σήμερα στη Λιλ της Γαλλίας για να συμμετάσχει στο Άτυπο Συμβούλιο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε., το οποίο διοργανώνει η Γαλλική Προεδρία από τις 02 -04 Φεβρουαρίου.

Σήμερα το βράδυ ο Υπουργός θα παρακαθήσει σε δείπνο εργασίας που διοργανώνει η Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ, στην παρουσία του Γάλλου Προέδρου κ. Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια του οποίου θα συζητηθεί, μεταξύ άλλων, και θέματα που αφορούν στη ζώνη του Schengen.

Στην ατζέντα του Συμβουλίου βρίσκεται η προώθηση των διαπραγματεύσεων για το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, με την Γαλλική προεδρία να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να καταθέτει άτυπο έγγραφο, με στόχο να αρθούν τα εμπόδια και οι επιφυλάξεις που εμποδίζουν την επίτευξη συμφωνίας.

Στο περιθώριο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων Ylva Johansson για να συζητήσουν θέματα που αφορούν στην επικείμενη υπογραφή, μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μνημονίου Συναντίληψης για το Μεταναστευτικό, ενώ έχουν προγραμματιστεί και συναντήσεις με τον Αυστριακό και τον Δανό Υπουργό Εσωτερικών.

Στο περιθώριο των εργασιών της Συνόδου, τεχνοκρατικό κλιμάκιο αποτελούμενο από εκπροσώπους του Υπουργείου Εσωτερικών και της Αστυνομίας Κύπρου, θα συναντηθεί με αντίστοιχο γαλλικό κλιμάκιο για να συζητήσουν τους τρόπους στήριξης της Κύπρου σε θέματα επιστροφών σε χώρες της υποσαχάριας Αφρικής.

Ο Υπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή το βράδυ.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα