Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
14/02/2024 12:27:43 PM

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές της ΛεμεσούΤις περιοχές της Γερμασόγεια στην Λεμεσό και τις οικίες που πλήγηκαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν σήμερα τα ξημερώματα, επισκέφθηκε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου. Ο κ. Ιωάννου έτυχε ενημέρωσης από τον Έπαρχο Λεμεσού και τον Δήμαρχο Γερμασόγειας για τις υλικές ζημιές, ενώ στη συνέχεια μετέβη στα σημεία που επηρεάστηκαν για επιθεώρηση των ζημιών.

Μιλώντας μετά το πέρας της σύσκεψης στο Δημαρχείο Γερμασόγειας, ερωτηθείς εάν γνωρίζουμε τον αριθμό των οικιών που υπέστησαν ζημιές, ο κ. Υπουργός είπε ότι γίνεται αυτή τη στιγμή η καταγραφή ζημιών, επισημαίνοντας ότι έχουν καθαριστεί όλοι οι δρόμοι και αναμένεται, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΑΗΚ, η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης εντός δύο ωρών. Όπως δήλωσε ο κ. Ιωάννου, ήδη τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης και του Δήμου Γερμασόγειας προβαίνουν σε καταγραφή των ζημιών. «Έχουν δοθεί τηλέφωνα με τα οποία μπορεί να επικοινωνήσει κάποιος. Για όσους είναι τέτοιες οι ζημιές στα σπίτιά τους που δεν μπορούν να μείνουν μέσα, να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα και έχει διευθετηθεί ξενοδοχείο για να μεταφερθούν», ανέφερε ο κ. Υπουργός.

Μετέφερε, επίσης, τη διαβεβαίωση ότι εκεί και όπου μπορεί να δοθεί αποζημίωση βάσει συγκεκριμένων δεδομένων (π.χ. εγκεκριμένες οικοδομές, κτλ), το Κράτος θα σταθεί αρωγός για αποκατάσταση των ζημιών. Όπως τόνισε, προέχει η ολοκλήρωση της καταγραφής των ζημιών, ο καθαρισμός των σπιτιών και η στέγαση του κόσμου.

Ακολούθως, ο κ. Ιωάννου ευχαρίστησε τον Έπαρχο Λεμεσού και τη Διοικήτρια της Πολιτικής Άμυνας, καθώς και το προσωπικό των δύο Τμημάτων του Υπουργείου που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στα σημεία που πλήγηκαν με συνεργεία, καθώς και τον Δήμαρχο Γερμασόγειας για την πολύτιμη συμβολή και βοήθεια που έδωσε από την πρώτη ώρα.

Από πλευράς του, ο Δήμαρχος Γερμασόγειας κ. Κυριάκος Ξυδιάς ευχαρίστησε τον Έπαρχο Λεμεσού, την Πολιτική Άμυνα, την Αστυνομία και την Πυροσβεστική και όλες τις Υπηρεσίες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν επιτόπου για αντιμετώπιση της κατάστασης και αποκατάσταση των ζημιών. «Έχουμε αποκαταστήσει τη λειτουργία του οδικού δικτύου. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενημερώσουμε τους δημότες ότι, εκτός από δύο τοπικών προβλημάτων, θα αποκατασταθεί και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος εντός δύο ωρών. Μένει το τελευταίο που είναι η καταγραφή των ζημιών και η βοήθεια στον κόσμο για τις υλικές ζημιές στις οικίες και τα επαγγελματικά υποστατικά», σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι επηρεάζονται περίπου έξι οικίες. Δήλωσε επίσης ότι, σε επικοινωνία του με τους δημότες, του ανέφεραν ότι η επιθυμία τους είναι να αποκαταστήσουν τις ζημιές για να μπορέσουν να μείνουν στα σπίτιά τους απόψε. Ωστόσο, ανέφερε, εάν αυτό δεν καταστεί εφικτό, έχουν γίνει διευθετήσεις για να φιλοξενηθούν σε ξενοδοχείο.

Κληθείς να πει εάν από θαύμα αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, ο κ. Ξυδιάς είπε ότι, ευτυχώς, υπάρχουν μόνο υλικές ζημιές και ένας τραυματισμός.

Ο κ. Ξυδιάς ευχαρίστησε, τέλος, τον Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκρισή του και την παρουσία του στην Γερμασόγεια.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα