Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
28/05/2021

Βουλευτικές Εκλογές 2021- Διαφημίσεις στο διαδίκτυοΟ Γενικός Έφορος Εκλογών υπενθυμίζει ότι σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 63 του περί Εκλογής των Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων Νόμου, την παραμονή και την ημέρα διεξαγωγής της ψηφοφορίας, απαγορεύεται η μετάδοση, διαφήμιση ή δημοσίευση οποιασδήποτε είδησης ή ανακοίνωσης, με πληρωμή ή χωρίς πληρωμή, με εξαίρεση τις εφημερίδες που κυκλοφορούν την παραμονή των εκλογών, οι οποίες μπορούν να δημοσιεύουν μόνο ειδήσεις από τις προεκλογικές συγκεντρώσεις της προηγούμενης μέρας. Νοείται ότι η πιο πάνω απαγόρευση καλύπτει και τις διαφημίσεις που προβάλλονται στα μέσα μαζικής δικτύωσης, σε εφαρμογές, καθώς και γενικά στο διαδίκτυο.

Ως εκ τούτου από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής 28 Μάϊου 2021, δεν θα πρέπει να γίνεται προβολή διαφημίσεων ή/και δημοσίευση ή αναδημοσίευση αναρτήσεων πολιτικού περιεχομένου που έχει σχέση με τις εκλογές.

Σημειώνεται ότι θα γίνεται έλεγχος του περιεχομένου που θα διακινείται στο διαδίκτυο κατά την παραμονή και την ημέρα των εκλογών. Οι παραβάτες των σχετικών διατάξεων του Νόμου είναι ένοχοι ποινικού αδικήματος και, σε περίπτωση καταδίκης, υπόκεινται σε φυλάκιση που δεν υπερβαίνει τον ένα χρόνο ή πρόστιμο μέχρι €5.000 ή/και στις δυο ποινές μαζί.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα