Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
06/04/2022

Δήλωση Υπουργού Εσωτερικών κ. Νίκου Νουρή κατά την επίσημη επίσκεψη του στη Βουλγαρία και τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο και τον Υπουργό Εσωτερικών της Βουλγαρίας

06-04-2022 18:32

Είχα σήμερα την ευκαιρία να συνομιλήσω και να ανταλλάξω απόψεις τόσο με τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας όσο και με τον ομόλογο μου Υπουργό Εσωτερικών.

Πρόκειται για μια εξαιρετικά σημαντική επίσκεψη, την πρώτη Υπουργού Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Βουλγαρία, κατά την οποία ανταλλάξαμε απόψεις για θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως το μεταναστευτικό, τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις πολλές ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει στο συγκεκριμένο θέμα τόσο η Βουλγαρία όσο και η Κύπρος και βεβαίως τα θέματα πολιτικής προστασίας για τα οποία έχουμε ανοίξει ένα διάλογο προκειμένου να υπάρξουν προοπτικές σε θέματα συνεργασίας.

Τόσο ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας όσο και ο Υπουργός Εσωτερικών έχουν διαμηνύσει την υποστήριξη τους στις θέσεις της Κύπρου αναφορικά με την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων προβλημάτων και βεβαίως από τη δική μας πλευρά έχουμε εκφράσει την ένθερμη υποστήριξη μας στην ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη Σένγκεν.

Βεβαίως, κυρίαρχο θέμα της συζήτησης και με τον Πρόεδρο και με τον Υπουργό Εσωτερικών, είναι το Ουκρανικό για το οποίο επίσης έχουμε διαβουλευθεί για τον τρόπο χειρισμού του και υπάρχει ταύτιση απόψεων στη διαχείριση του συγκεκριμένου ζητήματος.

(ΜΓ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα