Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
07/01/2021 10:36:50 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών και η Υπουργός Δικαιοσύνης συναντήθηκαν με τον εκτελούντα χρέη Υπουργoύ Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑO Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής και η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη πραγματοποίησαν σήμερα από κοινού συνάντηση με τον εκτελούντα χρέη Υπουργού Εσωτερικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών κ. Chad Wolf.

Σε ό,τι αφορά στο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου, ο Υπουργός Εσωτερικών αναφέρθηκε στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Κυπριακή Δημοκρατία σε σχέση με τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών, τις συνεχείς πιέσεις από τον μεγάλο αριθμό μεταναστών που αφικνούνται, αλλά και για τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει η Κύπρος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στην εμπλοκή της Τουρκίας. Συζητήθηκαν ακόμη και οι προσπάθειες βελτίωσης των διαδικασιών ασφάλειας στον τομέα της έκδοσης ταξιδιωτικών εγγράφων και επιτήρησης των εξωτερικών συνόρων.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας των δυο χωρών σε θέματα αρμοδιότητας των δυο Υπουργείων.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα