Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
28/09/2021 07:05:53 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Κύπρο

27-09-2021 14:17


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής θα συναντηθεί με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κα Ylva Johansson, η οποία πραγματοποιεί αύριο Τρίτη, μονοήμερη επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Ευρωπαία Επίτροπο στο γραφείο του.

Ακολούθως, θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών, κατά τη διάρκεια των οποίων αναμένεται να αναφερθεί η επιδείνωση του μεταναστευτικού, ενόψει των πρόσφατων γεγονότων στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή, ενώ θα γίνει και αξιολόγηση των συζητήσεων που αφορούν στο νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Περαιτέρω θα μιλήσουν για την παρούσα κατάσταση στην Κύπρο, για τα προβλήματα και τις ιδιαιτερότητες που αντιμετωπίζει σε ό,τι αφορά στο μεταναστευτικό.

Στην ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνεται και συζήτηση για στήριξη της ΕΕ με ευρωπαϊκά κονδύλια, για υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενων έργων που θα στοχεύουν στη διαχείριση των προκλήσεων στους τομείς ασύλου και μετανάστευσης.


(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα