Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
10/11/2023 01:50:09 PM

Υπ. Εσωτερικών - Συνεργασία όλων των εμπλεκομένων φορέων για την αντιμετώπιση φαινομένων παρακώλυσης των διαδικασιών εξέτασης αιτήσεων ασύλουΤο Υπουργείο Εσωτερικών χαιρετίζει την πρωτοβουλία του Δημοκρατικού Συναγερμού να εγγράψει προς συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων το σοβαρό θέμα της παρακώλυσης της εξέτασης αιτήσεων ασύλου ή και της πιθανής εκμετάλλευσης αιτητών ασύλου από δικηγόρους, οι οποίοι προκαλούν πρόσθετο διοικητικό φόρτο και κόστος κατά παράβαση της επαγγελματικής δεοντολογίας.

Με οδηγίες του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου, συγκεκριμένες περιπτώσεις δικηγόρων που έχουν εντοπιστεί να λειτουργούν κατά τρόπο καταχρηστικό, έχουν προωθηθεί στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τις περαιτέρω ενέργειες, χωρίς δυστυχώς να υπάρξουν ουσιαστικά αποτελέσματα. Το μεταναστευτικό αποτελεί ένα πολυσύνθετο ζήτημα και τα όποια φαινόμενα μη τήρησης της νομοθεσίας και παρακώλυσης των διαδικασιών, δεν συντείνουν στην αποτελεσματική αντιμετώπισή του.

Το Υπουργείο Εσωτερικών επιθυμεί τη συνεργασία της Βουλής των Αντιπροσώπων, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου και όλων των εμπλεκομένων, από τους οποίους αναμένει την τήρηση των κανονισμών και την υιοθέτηση καλών πρακτικών για την αποτελεσματικότερη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα