Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
05/01/2023

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Δήλωση Γενικού Εφόρου Εκλογών κ. Κώστα Κωνσταντίνου μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων

05-01-2023 12:53

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής υποψηφιοτήτων εισερχόμαστε στην τελική ευθεία προς τις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου 2023, για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας.

Όπως έχετε διαπιστώσει, η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά και χωρίς προβλήματα και γι’ αυτό ευχαριστώ όλους/ες τους/τις υποψηφίους/ες και τα εκλογικά τους επιτελεία.

Με βάση τις υποψηφιότητες που έχουν υποβληθεί, προκύπτει ότι έχουμε 14 υποψηφιότητες, οι οποίες έχουν εγκριθεί από τον Γενικό Έφορο με την υπογραφή του και οι οποίες αναφέρονται πιο κάτω με τη σειρά υποβολής τους:

Ανδρέας Ευστρατίου

Λουκάς Σταύρου

Τσελεστίνα Ντε Πέτρο

Χρίστος Χρίστου

Ανδρόνικος Ζερβίδης

Αχιλλέας Δημητριάδης

Αλέξιος Σαββίδης

Ανδρέας Μαυρογιάννης

Γιώργος Κολοκασίδης

Αβέρωφ Νεοφύτου

Χαράλαμπος Αριστοτέλους

Κωνσταντίνος Χριστοφίδης

Ιουλία Χοβρίνα Κομνηνός

Νίκος Χριστοδουλίδης.

Σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Εκλογής (Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας) Νόμου, μέχρι τις 6.00 μ.μ., παρέχεται προθεσμία υποβολής ενστάσεων εναντίον οποιασδήποτε υποψηφιότητας από τις οποίες ανάφερα προηγουμένως, για οποιοδήποτε από τους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο 13(1) του Νόμου. Οι ενστάσεις μπορούν να υποβληθούν στο γραφείο μου, στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Στην περίπτωση που υποβληθούν ενστάσεις, αυτές θα εξεταστούν και θα αποφασιστούν τάχιστα και τελεσίδικα από τον Γενικό Έφορο, ώστε στη συνέχεια να οριστικοποιηθούν και οι υποψηφιότητες.

Ήδη είμαστε σε συνεννόηση με το Κυβερνητικό Τυπογραφείο για ετοιμασία προσχεδίου ψηφοδελτίου, το οποίο θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στους εκπροσώπους των υποψηφίων για τυχόν σχόλια, και, αφού αυτό οριστικοποιηθεί, θα δοθεί εντολή στο Κυβερνητικό Τυπογραφείο για να ξεκινήσει η εκτύπωση των ψηφοδελτίων.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία και προσδοκώ στη συνεργασία τους για τη διεκπεραίωση της εκλογικής διαδικασίας με υποδειγματικό και άψογο τρόπο, χωρίς οποιαδήποτε προβλήματα.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλους τους συνεργάτες μου στη διοίκηση του Υπουργείου Εσωτερικών όσο και στο Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών για την όλη προεργασία για τη σημερινή διοργάνωση. Ευχαριστώ επίσης όλους εσάς τους Λειτουργούς Τύπου για την άψογη συνεργασία σας.

(ΕΦυς/ΜΓ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα