Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
20/03/2023

O Υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου
20-03-2023 15:36

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ένωσης Κοινοτήτων Κύπρου (ΕΚΚ), σε μία πρώτη εθιμοτυπική συνάντηση.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κοινοτήτων κ. Ανδρέας Κιτρομηλίδης, αφού ευχαρίστησε τον Υπουργό Εσωτερικών για την άμεση ανταπόκρισή του στον καθορισμό της συνάντησης, του ευχήθηκε, εκ μέρους όλων, καλή αρχή στα νέα του καθήκοντα, λέγοντας πως προσδοκεί σε μια εποικοδομητική συνεργασία.

Ο κ. Κιτρομηλίδης έθεσε στον Υπουργό τα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν την ΕΚΚ, καθώς και ζητήματα που αφορούν στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, από την πλευρά του, διαβεβαίωσε πως θα βρίσκεται δίπλα στις Κοινότητες και πως στόχος είναι να λαμβάνονται αποφάσεις προς όφελος της υπαίθρου και των κατοίκων τους.

Εξέφρασε επίσης την εκτίμησή του για το εξαίρετο έργο που επιτελείται από μέρους της ΕΚΚ, μέσα από την προώθηση εισηγήσεων και προτάσεων, οι οποίες αποσκοπούν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της υπαίθρου.

Αναφερθείς στη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, και ειδικότερα στις επισημάνσεις της ΕΚΚ, ο Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους της Ένωσης πως πρόθεση του Υπουργείου είναι, εφόσον τεθούν σε εφαρμογή τα νέα νομοσχέδια, να αξιολογηθούν στο πλαίσιο του και του δεύτερου σταδίου της μεταρρύθμισης που θα ακολουθήσει με τη δημιουργία των αγροτικών δήμων. Στόχος είναι στην πορεία, εάν εντοπιστούν προβλήματα, να υπάρξουν και σχετικές τροποποιήσεις, εφόσον κριθεί απαραίτητο, πρόσθεσε ο Υπουργός.

Ο κ. Ιωάννου κλείνοντας ανάφερε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα στοχεύει να πραγματοποιήσει περιφερειακές συσκέψεις σε όλες τις Επαρχίες, για να δει «ιδίοις όμμασι» και να συζητήσει επί τόπου, με τους εκπροσώπους των Τοπικών Αρχών, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη συνάντηση εκφράστηκε από τις δύο πλευρές η βούληση για μια συνεχή αλληλεπίδραση και συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου και της ΕΚΚ, προκειμένου να επιτευχθούν κοινοί στόχοι για την πρόοδο, ανάπτυξη και ευημερία των κοινοτήτων της υπαίθρου.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα