Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
12/02/2023

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Επαναληπτική εκλογή: Γραπτή Δήλωση του Γενικού Εφόρου Εκλογών δρος Κώστα Κωνσταντίνου σχετικά με τη διεξαγωγή των Προεδρικών Εκλογών

12-02-2023 21:24

Μετά την επιτυχή συμπλήρωση του τεράστιου έργου για τη διεξαγωγή των Προεδρικών εκλογών, επιθυμώ να εκφράσω την πλήρη ικανοποίησή μου για την τάξη και ομαλότητα που επικράτησε καθ΄ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου και για το επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, που επιδείχθηκε από όλους.

Η ψηφοφορία διεξήχθη μέσα σε ήπιο και πολιτισμένο κλίμα, κατά τρόπο διαφανή, δημοκρατικό και αδιάβλητο. Η εντυπωσιακά ώριμη συμπεριφορά των εκατοντάδων χιλιάδων ψηφοφόρων υπήρξε καθοριστικός παράγοντας στη δημιουργία του κλίματος αυτού.

Θα ήθελα, αυτή τη στιγμή, να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τους εκπροσώπους των υποψηφίων για το παραγωγικό και θετικό πνεύμα συνεργασίας που έχουν επιδείξει, το οποίο συνέβαλε τα μέγιστα στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Ως Γενικός Έφορος Εκλογών, θεωρώ υποχρέωσή μου να ευχαριστήσω θερμά τον Βοηθό Γενικό Έφορο και τους συνεργάτες μου στο Υπουργείο Εσωτερικών, τους Εφόρους Εκλογών και τα επιτελεία τους, τον Αρχηγό και τα μέλη της Αστυνομίας, καθώς και τους Διευθυντές και το προσωπικό του Τμήματος Υπηρεσιών Πληροφορικής, του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, του Κυβερνητικού Τυπογραφείου και άλλων υπηρεσιών, που εργάστηκαν με ζήλο, αφοσίωση και μεθοδικότητα και συνέβαλαν τα μέγιστα στην επιτυχή διεξαγωγή των Προεδρικών εκλογών.

Ευχαριστώ επίσης τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τους λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας για τη συνεχή νομική υποστήριξη και τις συμβουλές τους.

Θέλω τέλος να εκφράσω τις ιδιαίτερες ευχαριστίες μου στον καθένα ξεχωριστά από τους περίπου 6.000 δημόσιους λειτουργούς, δημόσιους υπαλλήλους, άνεργους πτυχιούχους, που στελέχωσαν τα εκλογικά κέντρα και τις γραμματείες των Εφόρων, οι οποίοι συνέβαλαν στην ομαλή διεξαγωγή της ψηφοφορίας και τη γρήγορη έκδοση των αποτελεσμάτων, καθώς επίσης στα 2.100 περίπου μέλη της Αστυνομίας, για τις πολύτιμες υπηρεσίες τους.

Κλείνοντας, ευχαριστώ εσάς τους δημοσιογράφους και γενικά τους εκπροσώπους των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, για την αντικειμενική κάλυψη των εκλογών και την εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε.

(ΕΦυς/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα