Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
27/09/2022

O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει σήμερα στη Νέα Υόρκη για σειρά επαφών

27-09-2022 09:45

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, όπου θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών, μεταβαίνει σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Πέραν της παρουσίας του στις εκδηλώσεις για την επέτειο της 1ης Οκτωβρίου και τις επαφές με την ομογένεια, ο ΥΠΕΣ θα έχει ξεχωριστές συναντήσεις τόσο με τον Διευθυντή του Γραφείου του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών κ. Courtenay Rattray of Jamaica, αλλά και τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ειρηνευτικές Επιχειρήσεις κ. Jean-Pierre Lacroix.

Στις συντάνησεις με τους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών ο ΥΠΕΣ θα ενημερώσει τόσο για την διαχείριση των μεταναστευτικών ροών όσο και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε στην πράσινη γραμμή.

Σχετικές δηλώσεις θα γίνουν μετά την συνάντηση με τον Αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα κο Lacroix στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών την Παρασκευή το απόγευμα. Στις επαφές με τους αξιωματούχους στα Ηνωμένα Έθνη, τον Υπουργό θα συνοδεύει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος κα Νιόβη Παρισινού αλλά και ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Κύπρου στα Ηνωμένα Έθνη, πρέσβης Ανδρέας Χατζηχρυσάνθου.

Την Παρασκευή 30/9 οι ομογενειακές οργανώσεις θα παραθέσουν δείπνο εργασίας προς τιμή του Υπουργού Εσωτερικών και της Αν. Κυβερνητικής Εκπροσώπου κατά το οποίο θα συζητηθούν θέματα που αφορούν τους ομογενείς μας ενώ την Κυριακή, 2 Οκτωβρίου ο Υπουργός Εσωτερικών θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό λόγο για τους εορτασμούς της 1ης Οκτωβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου στην Νέα Υόρκη.

Τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου σε ημερίδα που διοργανώνεται στο New Jersey, στο πλαίσιο της τετραμερούς συνεργασίας Ελλάδας- Κύπρου- Ισραήλ με την συμμετοχή και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Υπουργός Εσωτερικών θα είναι ομιλητής με θέμα την ασφάλεια στην Αν. Μεσόγειο και τις υβριδικές απειλές, ενώ η κα Παρισινού θα παρουσίασει σε παράλληλη εκδήλωση με θέμα την ενέργεια ανανεώσιμες πηγές, τις θέσεις της χώρας μας.

Η αντιπροσωπεία επιστρέφει στη Κύπρο την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα