Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
08/07/2022

Ανακοίνωση Υπουργείου Εσωτερικών για την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων στην Πράσινη Γραμμή

08-07-2022 14:39

Το σύνολο των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζει πρόβλημα παράνομης διέλευσης μεταναστών, το αντιμετώπισε με την τοποθέτηση φυσικών εμποδίων, περιπολίες από ειδικές ομάδες των σωμάτων ασφαλείας και χρήση της τεχνολογίας για έγκαιρη προειδοποίηση.

Αυτήν την ίδια μεθοδολογία, στη βάση σχεδίου που εκπονήθηκε επέλεξε και η Κυπριακή Δημοκρατία αφού πρώτα, σε πολιτικό επίπεδο, διασαφήνισε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι η Πράσινη Γραμμή δεν είναι το εξωτερικό μας σύνορο.

Τα μέτρα κρίθηκαν απαραίτητα αφού οι ροές αυξήθηκαν, πρώτα με την κρίση του Έβρου τον Μάρτη του 2020. Η κατάσταση άρχισε να επιδεινώνεται δραματικά από τον Σεπτέμβρη του 2021, με την Τουρκία έκτοτε να εργαλειοποιεί συστηματικά οικονομικούς μετανάστες από την υποσαχάρια Αφρική.

Θυμίζουμε σε όσους ανεύθυνα και ατεκμηρίωτα αποδίδουν την αύξηση των ροών, τάχατες, στην τοποθέτηση του φράκτη, ότι τον Μάρτη του 2020 δεν υπήρχε κανένας φράκτης, ενώ και τον Σεπτέμβριο του 2021 το μήκος του φράκτη δεν ξεπερνούσε τα 11 χιλιόμετρα.

Ζούμε σε δημοκρατία και όλοι κρινόμαστε από τις θέσεις και τις πράξεις μας.

Όσοι λοιπόν θεωρούν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε την πολιτική των ορθάνοικτων πορτών να το δηλώσουν όπως και την όποια άλλη εναλλακτική λύση στην περίπτωση που απλά διαφωνούν με την ακολουθούμενη μεθοδολογία.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα