Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
30/05/2021 06:18:47 PM

Βουλευτικές Εκλογές 2021 – O Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων κατά τη δήλωσή του για την προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 5μ.μ.
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για την προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 5 μ.μ. απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου κατά πόσο η ψηφοφορία στην Αγγλία θα ολοκληρωθεί στην ώρα της, στη βάση πληροφόρησης ότι υπάρχει συνωστισμός σε κάποια κέντρα, ο Γενικός Έφορος απάντησε ότι δεν έχει σχετική ενημέρωση. «Απεναντίας η πληροφόρηση που έχω από τον Έφορο Εξωτερικού είναι ότι η ψηφοφορία εξελίσσεται ομαλά και στο Λονδίνο», είπε. Πρόσθεσε ότι αναμένεται να συμπληρωθούν ακόμη 4 ή 5 εκλογείς για την Πάφο και την Κερύνεια προκειμένου να μην χρειαστεί να μεταφέρουμε κάλπη από το Βόρειο Λονδίνο στην Υπάτη Αρμοστεία, ώστε να γίνει συμψηφισμός».

O Γενικός Έφορος Εκλογών ενημέρωσε ότι συνωστισμός παρατηρήθηκε λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες στην Κύπρο σε αριθμό εκλογικών κέντρων, και κάλεσε «τους ψηφοφόρους που δεν έχουν πάει ακόμη στην κάλπη και έχουν πρόθεση να πάνε, να αξιοποιήσουν τον χρόνο αυτό, και να μην μείνουν την τελευταία στιγμή, ώστε να αποτραπεί ο συνωστισμός».

Ερωτηθείς κατά πόσο υπάρχουν κάποιοι άλλοι παράγοντες που αναμένεται να καθυστερήσουν τη διαδικασία ή αναμένεται να δοθεί κάποια παράταση στο κλείσιμο των καλπών, ο Γενικός Έφορος Εκλογών είπε ότι «για να δοθεί παράταση με βάση τη νομοθεσία, πρέπει να υπάρχει αθρόα προσέλευση ψηφοφόρων σε εκλογικό κέντρο». «Αυτό, όπως αντιλαμβάνεστε, δεν μπορώ να το πω αυτή τη στιγμή, αλλά με βάση την εμπειρία που υπάρχει δεν βλέπω να υπάρχει τέτοια πιθανότητα. Η πιθανότητα αυτή είναι μικρή. Εάν υπάρξει θα το χειριστούμε αναλόγως», κατέληξε ο δρ Κωνσταντίνου.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα