Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
21/12/2022

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών σε σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα με τίτλο «Θυματοποιούνται δεκάδες δικαιούχοι στεγαστικής βοήθειας»

21-12-2022 14:09

Το σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα δεν αποτελεί τίποτε άλλο από προεκλογική σκοπιμότητα και μετάθεση ευθύνης του Προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων που πεισματικά, και παρα τις εξηγήσεις που του δόθηκαν, δεν επέτρεψε να συζητηθεί το τροποποιητικό Νομοσχέδιο που το Υπουργείο Εσωτερικών κατέθεσε στις 16 Νοεμβρίου 2022 και με το οποίο σκοπείτο η εύρυθμη λειτουργία του Υπουργείου Εσωτερικών. Στόχος του συγκεκριμένου νομοσχεδίου είναι η ευθυγράμμιση με τις μεταρρυθμίσεις της Δημόσιας Υπηρεσίας επιτρέποντας, μεταξύ άλλων και την απρόσκοπτη συνέχιση των διαδικασιών εξέτασης και παροχής στεγαστικής βοήθειας σε εκτοπισθέντες.

Αυτό που το δημοσίευμα χαρακτηρίζει σαν «ανευθυνότητα και επιμονή της κυβέρνησης να αλλάξει τη διευθυντική δομή του Υπουργείου Εσωτερικών» δεν είναι τίποτε άλλο από τον εξορθολογισμό που το Υπουργείο Εσωτερικών προώθησε μέσω του προϋπολογισμού για την αλλαγή της δομής των Διευθυντικών δομών του. Τόσο οι προθέσεις μας για την αναδιοργάνωση του Υπουργείου, όσο και οι συνέπειες από τη μη ψήφιση του συγκεκριμένου Νομοσχεδίου, επεξηγήθηκαν στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων, αλλά δυστυχώς παρά τις πολλές εκκλήσεις μας προς τον Πρόεδρο της Επιτροπής Νίκο Κέττηρο για την αναγκαιότητα να τεθεί προς συζήτηση το Νομοσχέδιο, αγνοηθήκαμε.

Διευκρινίζοντας ότι συνεχίζεται ομαλά η πληρωμή εκείνων των δικαιούχων των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν, στην παρούσα φάση και μέχρι τη ψήφιση σε Νόμο του Νομοσχεδίου και παρά το ότι η Υπηρεσία Μέριμνας και Αποκατάστασης Εκτοπισθέντων προγραμμάτισε τις απαιτούμενες συνεδρίες της Επιτροπής Στεγαστικής Βοήθειας για όλες τις Επαρχίες, αυτές δεν μπορούν να συνέλθουν λόγω του νομικού κενού.

Αντί όμως αυτών των ανέξοδων αντιπαραθέσεων και επικρίσεων και με γνώμονα τη βέλτιστη εξυπηρέτηση των δικαιούχων προσφύγων μας, εμείς καταθέτουμε συγκεκριμένη εισήγηση για να ξεπεραστεί το διαδικαστικό πρόβλημα.

Ενόψει της πιθανής έκτακτης σύγκλησης της ολομέλειας της Βουλής των Αντιπροσώπων την ερχόμενη βδομάδα, για εξέταση αριθμού αναπομπών του Προέδρου της Δημοκρατίας, απευθύνουμε εκ νέου έκκληση στον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων να συγκαλέσει και την Επιτροπή για συζήτηση του Νομοσχεδίου.

Θα αναμένουμε.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα