Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
18/05/2021 07:14:00 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών επισκέφθηκε τις Κοινότητες της δυτικής ημιορεινής και ορεινής Λεμεσού

15-05-2021 10:51


Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής συναντήθηκε σήμερα το πρωί με κοινοτάρχες της ορεινής/ημιορεινής Λεμεσού (κρασοχώρια), στην πλατεία του Ομόδους.

Σε δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους ο κ. Νουρής είπε ότι σήμερα παρουσίασε την αναπτυξιακή και στεγαστική πολιτική της Κυβέρνησης στην περιοχή των κρασοχωρίων Λεμεσού.

Μέσα από τη συζήτηση, σημείωσε ο κ. Υπουργός, διαφάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεση των κοινοταρχών και των κοινοτικών συμβουλίων να αγκαλιάσουν αυτή την πολιτική. Το πόσο επωφελής είναι, φαίνεται ξεκάθαρα από το ενδιαφέρον που υπάρχει, συμπλήρωσε.

Ο κ. Νουρής επανέλαβε ότι βούληση της Κυβέρνησης είναι να αξιολογήσει τα σχέδια μέσα στην τρέχουσα χρονιά για να επιφέρουμε, όπως είπε, εκείνες τις αλλαγές που θα ικανοποιήσουν, εάν είναι δυνατόν, το σύνολο των κοινοτήτων μας. "Είτε δημιουργώντας καλύτερες προοπτικές για τον κόσμο που θα επιλέξει τα Στεγαστικά μας σχέδια είτε ακόμα και για την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας", πρόσθεσε ο κ. Υπουργός.

Κλείνοντας ευχαρίστησε τους κοινοτάρχες των ορεινών και ημιορεινών κοινοτήτων της Λεμεσού για την εποικοδομητική συνάντηση, καθώς και τον Επίτροπο Ορεινών Κοινοτήτων, τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων και τον Πρόεδρο της Ένωσης Κοινοτήτων Λεμεσού.

Σημείωσε ότι με τις δικές τους παρεμβάσεις "θα μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε τα σχέδια".

Ενημέρωσε ότι η ροή των αιτήσεων που υποβάλλονται στο Υπουργείο δείχνει ότι αγκαλιάζονται τα σχέδια από τον κόσμο. Το μόνο πρόβλημα που φαίνεται ότι θα αντιμετωπίσουμε στο τέλος της τρέχουσας χρονιάς, ανάφερε ο κ. Νουρής, είναι η αναγκαιότητα για εξεύρεση πρόσθετων πιστώσεων.

Στόχος είναι η αντιμετώπιση της αστυφιλίας, η αναζωογόνησης της υπαίθρου μας, των ορεινών και απομακρυσμένων περιοχών μας, κατέληξε ο κ. Υπουργός.


(ΕΦυς/ΣΧ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα