Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
06/10/2022

Αρχίζουν αύριο οι εργασίες της Συνόδου Υπουργών για θέματα ασύλου και μετανάστευσης MED5, στην Πάφο


06-10-2022 13:58

Με στόχο τη συνέχιση της εποικοδομητικής συνεργασίας για την επίτευξη κοινών στόχων και αμοιβαίας στρατηγικής στον τομέα του ασύλου και της μετανάστευσης, συναντώνται στην Κύπρο οι Υπουργοί, αρμόδιοι για θέματα μετανάστευσης και ασύλου, των μεσογειακών κρατών μελών πρώτης γραμμής (MED5).

Οι εργασίες της Υπουργικής Συνόδου MED5 που φιλοξενεί το Υπουργείο Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Πάφο, αρχίζουν αύριο, 7 Οκτωβρίου, με τη συμμετοχή των Υπουργών Κύπρου, Ελλάδας, Ιταλίας, Ισπανίας και Μάλτας. Στις εργασίες της Συνόδου θα παραστεί και ο Υπουργός Εσωτερικών της προεδρεύουσας χώρας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Τσεχίας κ. Vít Rakušan. Την έναρξη των εργασιών της Συνόδου θα χαιρετίσει με διαδικτυακή παρέμβασή της η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κα Ίλβα Γιόχανσον.

Της Συνόδου θα προηγηθεί το βράδυ της 7ης Οκτωβρίου επίσημο δείπνο, το οποίο θα τιμήσει με την παρουσία της η Πρόεδρος της Βουλής κα Αννίτα Δημητρίου.

Με το πέρας των εργασιών της Συνόδου, αναμένεται η έκδοση κοινής δήλωσης των Υπουργών, ενόψει του επερχόμενου Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων της Τσέχικης Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ στο Λουξεμβούργο και η παράθεση κοινής δημοσιογραφικής διάσκεψης το Σάββατο, 8 Οκτωβρίου στις 12.45 μ.μ., η οποία θα μεταδίδεται ζωντανά στους πιο κάτω συνδέσμους:

Live streaming ΓΤΠ (Αγγλικά - χωρίς διερμηνεία): https://youtu.be/nxN-KkiTVRM

Live streaming ΡΙΚ (Ελληνικά μέσω διερμηνείας): http://cybc.com.cy/live-tv/%cf%81%ce%b9%ce%ba-2/

(ΕΠ/IK)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα