Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
30/05/2021 11:34:24 AM

Βουλευτικές Εκλογές 2021- O Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της δήλωσής του για την προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 10π.μ.
Ο Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, στο πλαίσιο της δήλωσής του για την προσέλευση ψηφοφόρων μέχρι τις 10 π.μ., απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο αναμένεται να παρατηρηθεί καθυστέρηση στα αποτελέσματα στο εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο Γενικός Έφορος είπε ότι έχει διευκρινιστεί ότι «στη βάση της εκλογικής νομοθεσίας, δεν μπορεί να ανοίξει καμία κάλπη εάν δεν έχει τουλάχιστον 21 ψηφοδέλτια της ίδιας εκλογικής περιφέρειας».

Σημείωσε ότι «προσπαθώντας να εξυπηρετήσουμε τους συμπολίτες μας που είναι στη Θεσσαλονίκη, δημιουργήσαμε κέντρο στη Θεσσαλονίκη, γνωρίζοντας ότι υπήρχε πιθανότητα -εάν το ποσοστό προσέλευσης είναι μικρό- να μην εξασφαλίσουμε τα 21 ψηφοδέλτια που απαιτούνται για να ανοίξει η κάλπη».

Εάν δεν εξασφαλιστούν 21 ψηφοδέλτια στο εκλογικό κέντρο της Θεσσαλονίκης από συμπολίτες μας που να προέρχονται από την εκλογική περιφέρεια της Κερύνειας, τότε είπε «έχουμε μεριμνήσει ώστε η κάλπη αυτή, συνοδευόμενη τόσο από τον προεδρεύοντα υπάλληλο όσο και από τον βοηθό του, αεροπορικώς να μεταβούν στην Αθήνα, ώστε να αναμειχθούν με αντίστοιχή κάλπη της Αθήνας και να προχωρήσει η διαδικασία».

«Δεν βλέπω να υπάρξει πιθανότητα- ακόμη και να συμβεί- μεγάλης καθυστέρησης, διότι γύρω στις 11 μ.μ., η κάλπη θα είναι Αθήνα», ανάφερε ο Γενικός Έφορος Εκλογών.

Καταλήγοντας είπε ότι «θα ξέρουμε στις 6μ.μ όταν θα κλείσουν οι κάλπες, εάν αυτό το σενάριο θα υλοποιηθεί».


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα