Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
10/07/2022

O Υπουργός Εσωτερικών μεταβαίνει στην Πράγα για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε.

10-07-2022 08:30

Για το πρώτο Συμβούλιο Υπουργών Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. υπό τη Τσέχικη προεδρία, μεταβαίνει στην Πράγα σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής.

Τις εργασίες του Συμβουλίου, οι οποίες θα διεξαχθούν στις 11 και 12 Ιουλίου, θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, η αξιολόγηση του Ουκρανικού, καθώς και η συνέχιση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Κρατών Μελών για κατάληξη στο νέο Σύμφωνο για το Άσυλο και τη Μετανάστευση, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξωτερική διάσταση του και στις επιστροφές, έναν πυλώνα στον οποίο η Κύπρος προσδίδει ιδιαίτερη σημασία.

Στο πλαίσιο του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εσωτερικών θα έχει διμερείς επαφές με την Ευρωπαία Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων κα Ίλβα Γιόχανσον, όπως επίσης και με τους ομολόγους του της Γερμανία, της Ελβετίας και της Σουηδίας, με τους οποίους θα συζητήσει θέματα αμοιβαίας συνεργασίας στον τομέα της μετανάστευσης και των επιστροφών.

Ο Υπουργός Εσωτερικών, ο οποίος θα συνοδεύεται από τον Διευθυντή του Γραφείου του, επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Τρίτης.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα