Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
11/07/2022 01:00:41 PM

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας

11-07-2022 12:41

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, κ. Κώστας Κωνσταντίνου, συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Γενικό Γραμματέα Ιθαγένειας του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδας, κ. Αθανάσιο Μπαλέρμπα.

Κατά τη συνάντηση, η οποία έγινε στην παρουσία υπηρεσιακών και από τα δύο Υπουργεία, έγινε ενημέρωση σε ό,τι αφορά στα συστήματα χορήγησης ιθαγένειας των δυο χωρών, καθώς και ανταλλαγή απόψεων και εμπειρογνωμοσύνης. Υπήρξε, επίσης, ενημέρωση για τρέχοντα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες.

Στο πλαίσιο της συνάντησης αποφασίστηκε η στενή συνεργασία μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας τόσο με τη διεύρυνση των επαφών μεταξύ υπηρεσιακών των δυο χωρών για ανταλλαγή καλών πρακτικών, αλλά και με την ανταλλαγή πληροφοριών για την καλύτερη διαχείριση των θεμάτων που εμπίπτουν στο τομέα αρμοδιότητάς τους.

Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών και ο Γενικός Γραμματέας Ιθαγένειας της Ελλάδας συμφώνησαν, επίσης, όπως επεκτείνουν περαιτέρω τη συνεργασίας τους και σε θέματα που αφορούν τη ψηφιακή διαχείριση των θεμάτων μετανάστευσης και ειδικότερα στη χρήση συστημάτων τεχνητής νοημοσύνης που υλοποιούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ελλάδας.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα