Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
06/11/2020 09:44:15 AM

Απάντηση Υπουργείου Εσωτερικών στην ανακοίνωση της Πλατφόρμας «Διαφθορά Τέλος» αναφορικά με την παραλαβή των νέων αιτήσεων στα πλαίσια του ΚΕΠΠαρά το γεγονός ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει κατ’ επανάληψη δώσει στη δημοσιότητα επίσημα στοιχεία αναφορικά με τον αριθμό νέων αιτήσεων που παραλήφθηκαν μετά την απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 13ης Οκτωβρίου 2020 για τερματισμό του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος, δυστυχώς συνεχίζεται η διαστρέβλωση των αριθμών με αποτέλεσμα να δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις.

Tο Υπουργείο Εσωτερικών υπενθυμίζει ότι, με την ανακοίνωση του ημερομηνίας 16ης Οκτωβρίου ενημέρωνε πως κατά την 30ή Σεπτεμβρίου 2020 ενώπιον της αρμόδιας υπηρεσίας εκκρεμούσαν 586 αιτήσεις προσώπων που επένδυσαν στην Κυπριακή Δημοκρατία στα πλαίσια του ΚΕΠ.

Με τον τερματισμό του προγράμματος, το Υπουργείο Εσωτερικών με νέα ανακοίνωση του ημερομηνίας 3 Νοεμβρίου 2020, ενημέρωνε ότι ο αριθμός των αιτήσεων επενδυτών που εκκρεμούν ενώπιον του ανήλθε στις 691 από τις 586 που εκκρεμούσαν στις 30 Σεπτεμβρίου. Παράλληλα έγινε πρόσθετη αναφορά και στον αριθμό των αιτήσεων των εξαρτώμενων προσώπων που ασφαλώς δεν εμφανίστηκαν ως δια μαγείας, όπως κάποιοι θέλουν να παρουσιάσουν αφού τα εξαρτώμενα πρόσωπα των επενδυτών υπήρχαν ανέκαθεν ως μέρος του προγράμματος. Συγκεκριμένα ενημερώναμε ότι οι αιτήσεις των εξαρτωμένων από τις 411 που ήταν στις 30 Σεπτεμβρίου 2020 ανήλθαν στις 722 την 1η Νοεμβρίου 2020 ημερομηνία τερματισμού του Προγράμματος.

Συνεπώς από την ημερομηνία λήψης της απόφασης από το Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι τον τερματισμό του Προγράμματος, παραλήφθηκαν 105 αιτήσεις επενδυτών και 311 αιτήσεις εξαρτωμένων μελών των οικογενειών τους.

Τέλος σε σχέση με την αναφορά για δήθεν ανοχή και αδράνεια του Υπουργείου Εσωτερικών της διαφήμισης εκ μέρους των παρόχων για πώληση διαβατηρίων, υπενθυμίζουμε ότι με την ανακοίνωσή μας της 16ης Οκτωβρίου 2020 όχι μόνο καταδικάσαμε αυτό το φαινόμενο αλλά ενημερώσαμε ότι παραπέμψαμε το θέμα στην αρμόδια Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παρόχων Υπηρεσιών.

Υπουργείο Εσωτερικών
06/11//2020


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα