Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
08/12/2020 08:31:00 AM

Ο Υπουργός Εσωτερικών απηύθυνε πρόσκληση για συμμετοχή εκπροσώπων της Βουλής των Νέων σε ομάδες διαμόρφωσης πολιτικών στέγασης 7/12/20Πρόσκληση, πρόκληση προς την Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Νέων για να ενώσουν μαζί δυνάμεις διαμορφώνοντας το αύριο, απεύθυνε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Νίκος Νουρής, στη διαδικτυακή συνάντηση με την Επιτροπή Εσωτερικών της 4ης Βουλής των Νέων Αντιπροσώπων (ΒτΝΑ).

Η εν λόγω συνάντηση με θέμα «Η πρόκληση της στέγασης για τους νέους και τις νέες της Κύπρου» συνδιοργανώθηκε από το Συμβούλιο Νεολαίας Κύπρου και το Cyprus Youth DiplomaCY. Στην παρέμβαση του ο Υπουργός, η οποία αναγνώστηκε από την κα Ανθούλα Σαββίδου, Προϊστάμενη της Διεύθυνσης Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, εξέφρασε τις ευχαριστίες, αλλά και τον θαυμασμό του για τα εξαιρετικά εύστοχα σχόλια, παρατηρήσεις και εισηγήσεις της Επιτροπής Εσωτερικών της 4ης ΒτΝΑ για ζητήματα που αφορούν στη στέγαση.

Διαβεβαίωσε ότι τόσο οι παραδοχές που γίνονται στην κοινοβουλευτική έκθεση της Επιτροπής όσο και οι εισηγήσεις της, θα μελετηθούν σε βάθος. Ενημέρωσε ταυτόχρονα ότι ήδη κάποιες εξ αυτών, είτε υλοποιούνται είτε λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη.

«Στο σημείωμά σας καταγράφεται με γλαφυρότητα η αγωνία σας για το αύριο στην χώρα μας, η αναγκαιότητα για στήριξη των νέων ανθρώπων, η υποχρέωση του κεντρικού κράτους να αφουγκραστεί τις ανησυχίες σας, να καταγράψει τις απόψεις σας, να προχωρήσει σε θεσμικές αλλαγές και αλλαγές εκσυγχρονισμού, αξιοποιώντας αυτό το τεράστιο δυναμικό που λέγεται νέοι άνθρωποι», είπε ο κ. Νουρής.

«Θέλω λοιπόν να σας απευθύνω πρόσκληση, πρόκληση, να ενώσετε μαζί μας τις δυνάμεις σας για να δουλέψουμε από κοινού διαμορφώνοντας το αύριο. Το δικό σας αύριο», ανέφερε τονίζοντας ότι η πρόσκληση δεν είναι αόριστη, αλλά συγκεκριμένη. «Θα αναμένω τον από μέρους σας ορισμό εκπροσώπων που θα συμμετάσχουν στις δικές μας ομάδες διαμόρφωσης πολιτικών στέγασης» σημείωσε.

Πρόσθεσε ότι «η περίοδος της κριτικής και των ευχολογίων έχει παρέλθει. Ο λόγος σας μετρά, η άποψη σας πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψη». «Ανανεώνω την υπόσχεση για μια συνάντηση με τους εκπροσώπους σας στη προσεχή συνεδρία της ομάδας εργασίας για τα θέματα στέγασης, και όχι μόνο, στο Υπουργείο Εσωτερικών», κατέληξε.

Η Προϊστάμενη Διεύθυνσης Πολιτικής και Ευρωπαϊκών Θεμάτων του Υπουργείου κα Σαββίδη, η οποία εκπροσώπησε τον Υπουργό στη συνάντηση, ενημέρωσε την Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής των Νέων για τις πολιτικές στέγασης της κυβέρνησης, καθώς και για τον επικείμενο προγραμματισμό.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα