Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
16/11/2023 01:30:08 PM

Συνάντηση Υπουργού Εσωτερικών με τον Γενικό Διευθυντή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής ΕπιτροπήςΣυνάντηση με τον Γενικό Διευθυντή Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG REFORM) κ. Mario Nava είχε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Κατά τη συνάντηση, έγινε ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των προγραμμάτων, για τα οποία έλαβε τεχνική στήριξη το Υπουργείο Εσωτερικών, που αφορούν, μεταξύ άλλων, την αποτελεσματική αντιμετώπιση θεμάτων ξεπλύματος χρήματος και χρηματοδότησης τρομοκρατικών οργανώσεων και την ενίσχυση της μαζικής αποτίμησης ακινήτων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν, επίσης, οι νέες προτάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών για παραχώρηση τεχνικής στήριξης από τη DG REFORM. Κύρια εισήγηση για συνεργασία είναι η αναδιοργάνωση, η ανάπτυξη και η ενίσχυση της πολιτικής προστασίας, με έμφαση στη διαλειτουργικότητα του συστήματος έκτακτης ανάγκης (112) και του συστήματος έγκαιρης ειδοποίησης πολιτών (Early Warning System), ώστε να διασφαλίζεται η άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις κρίσεων και καταστροφών.

Επιπρόσθετα, εξετάστηκαν η δυνατότητα συμβολής στη δημιουργία πλατφόρμας για την αξιολόγηση των δεξιοτήτων και των προσόντων των υπηκόων τρίτων χωρών, στο πλαίσιο της στρατηγικής ένταξης, και η παροχή τεχνικής βοήθειας στις διαδικασίες σύστασης του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Τέλος, οι κ.κ. Ιωάννου και Nava συζήτησαν τους τρόπους περαιτέρω ενίσχυσης της μεταφοράς εμπορευμάτων στο πλαίσιο του Κανονισμού (ΕΚ) 866/2004 του Συμβουλίου για την Πράσινη Γραμμή.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα