Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
23/05/2023 02:15:04 PM

Υπουργός Εσωτερικών: Λαμβάνονται μέτρα με στόχο η διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών να γίνεται αξιοκρατικά και με διαφάνεια

23-05-2023 13:29

Το Υπουργείο Εσωτερικών προχωρά με την εφαρμογή κάποιων μέτρων αναφορικά με τις τουρκοκυπριακές περιουσίες, που έχουν ως απώτερο σκοπό τη διόρθωση προβλημάτων που έχουν δημιουργηθεί διαχρονικά και τη διαχείρισή τους με διαφάνεια και αξιοκρατία, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Ο Υπουργός απαντούσε σε ερώτηση δημοσιογράφου, στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου που παραχωρήθηκε για το Σχέδιο «κτίΖΩ», αναφορικά με σημερινό δημοσίευμα στον έντυπο Τύπου σε σχέση με τη διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών. Πρόκειται, είπε, για ένα θέμα που είναι εις γνώσιν του Υπουργείου εδώ και κάποιους μήνες μέσω της Έκθεσης του Γενικού Ελεγκτή και είναι και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη. «Είναι γενικά παραδεκτό ότι το υφιστάμενο μοντέλο λειτουργίας και διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών, δεν έχει πετύχει τους στόχους του. Στόχος μας είναι στο τελικό αποτέλεσμα, η διαχείριση των τουρκοκυπριακών περιουσιών να γίνεται αξιοκρατικά και με διαφάνεια», σημείωσε ο κ. Ιωάννου.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι έχουν ήδη ληφθεί κάποια μέτρα, όπως είναι η δημοσίευση των προς διάθεση ακινήτων, ενώ αναφέρθηκε στην έλλειψη μηχανογράφησης, λέγοντας πως, παρόλο που έχει δρομολογηθεί, δεν θα επιλυθεί άμεσα λόγω της διαδικασίας των προσφορών που απαιτείται να γίνει. Είπε, επίσης, ότι έχουν προσληφθεί υπάλληλοι, ούτως ώστε να δοθεί λύση και στο πρόβλημα της είσπραξης των ενοικίων.

Επιπρόσθετα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί ήδη εισηγήσεις από τον Διευθυντή του εν λόγω Τμήματος, οι οποίες έχουν οριστικοποιηθεί. Το Υπουργείο, υπογράμμισε ο κ. Υπουργός, προχωρά με την εφαρμογή κάποιων μέτρων που απώτερο στόχο έχουν τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. «Οφείλω να σας παραδεχτώ όμως, ότι λάθη που έχουν γίνει, τετελεσμένα, δεν είναι εύκολο να αναιρεθούν. Το σημαντικό, όμως, είναι από τούδε και στο εξής εκεί και όπου μπορούμε να διορθώσουμε προβλήματα, φυσικά και θα το κάνουμε. Αλλά τουλάχιστον, από τούδε και στο εξής, τη διαχείριση να γίνεται με αξιοκρατικό τρόπο και διαφάνεια», δήλωσε, τέλος, ο κ. Ιωάννου.

(MΚυ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα