Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
07/11/2023 02:31:37 PM

Υπουργός Εσωτερικών: Είμαστε αυστηροί με όσους δεν σέβονται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την Κυπριακή Δημοκρατία


Είμαστε αυστηροί με όσους δεν σέβεται τη φιλοξενία που παρέχεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, τόνισε ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου, σχολιάζοντας τα ψεσινά επεισόδια στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής «Πουρνάρα». Ο κ. Ιωάννου προέβη σε δήλωση μετά τη συνάντησή του με τον Ισπανό ομόλογό του στη Μαδρίτη.

Κληθείς να πει ποιες οδηγίες έχουν δοθεί μετά τα ψεσινά επεισόδια στο ΚεΠΥ Πουρνάρα, ο Υπουργός Εσωτερικών ανέφερε ότι «χθες, μόλις ενημερώθηκα για τα επεισόδια, ήμουν κατηγορηματικός όπως εξεταστεί άμεσα η αίτηση ασύλου όλων των συλληφθέντων και απορριφθεί, ακόμα κι αν δικαιούνται άσυλο, για τον λόγο ότι είχαν εμπλακεί σε επεισόδια».

Οι οδηγίες, συνέχισε ο κ. Ιωάννου, είναι να απελαθούν άμεσα και για τον σκοπό αυτό έχουν μεταφερθεί επιπλέον εξεταστές αιτήσεων ασύλου, με οδηγίες όπως μέχρι το απόγευμα ολοκληρωθεί η εξέταση ασύλου και όσοι εμπλέκονται να μεταφερθούν εκτός Πουρνάρα. Όπως ανέφερε ο κ. Υπουργός, σύμφωνα με ενημέρωση από την Αστυνομία, θα μεταφερθούν πιθανότατα στη Μεννόγεια, για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες απέλασής τους.

«Είμαστε αυστηροί σε αυτό. Όποιος δεν σέβεται τη φιλοξενία που προσφέρεται από την Κυπριακή Δημοκρατία, θα υπάρχουν επιπτώσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Εσωτερικών.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα