Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
15/02/2024 02:44:10 PM

Δηλώσεις του Υπουργού Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνου Ιωάννου για θέματα επικαιρότητας
Συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών στον Δήμο Γερμασόγειας και έχουν δοθεί οδηγίες στην Επαρχιακή Διοίκηση για γρήγορη αξιολόγηση και αποζημίωση των πληγέντων, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Σε δηλώσεις του στο περιθώριο της εκπαιδευτικής ημερίδας του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, στην ΟΕΒ, και απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη συμφωνία με τον Λίβανο για επαναπροώθηση μεταναστών, ο κ. Ιωάννου διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια προφορική συμφωνία, και, λόγω της πολιτικής κατάστασης στη χώρα, υπάρχει η δεδομένη τοποθέτηση από τις Αρχές του Λιβάνου. Όπως ανέφερε ο κ. Ιωάννου, γίνονται πολιτικά διαβήματα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Σε σχέση με τις καταστροφές στην Γερμασόγεια εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν τα ξημερώματα της Τετάρτης, 14 Φεβρουαρίου, ερωτηθείς εάν έχει ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι συνεχίζεται η διαδικασία από τα συνεργεία της Επαρχιακής Διοίκησης Λεμεσού. Είπε, επίσης, ότι μέχρι χθες το βράδυ ο Δήμος Γερμασόγειας και η Επαρχιακή Διοίκηση έλαβαν πέραν των 140 κλήσεων, ενώ μέχρι στιγμής καταγράφηκαν οι ζημιές σε 65 περιπτώσεις. Η διαδικασία της καταγραφής συνεχίζεται από το πρωί σήμερα, ανέφερε ο Υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι «έχει οδηγίες ο Έπαρχος Λεμεσού, τάχιστα, να κινηθούν μετά την καταγραφή, να προβούν σε αξιολόγηση και να προχωρήσουν με τις αποζημιώσεις».

Σε ερώτηση για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ο κ. Ιωάννου δήλωσε εκ νέου την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στην εφαρμογή της μεταρρύθμισης όπως αυτή έχει ψηφιστεί από την Βουλή των Αντιπροσώπων.

Τέλος, αναφερόμενος στην εκπαιδευτική ημερίδα του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών, ο κ. Υπουργός χαιρέτισε την πρωτοβουλία, λέγοντας ότι η εκδήλωση διοργανώνεται με σκοπό την ενημέρωση των επαγγελματιών του κλάδου για τη νέα διαδικασία έκδοσης τίτλων ιδιοκτησίας και τις αλλαγές που έχουν δρομολογηθεί στο Τμήμα Κτηματολογίου και Χωρομετρίας. «Στόχο έχουν την έκδοση τίτλων ιδιοκτησίας εντός τριών μηνών αντί πέραν και του ενός χρόνου που ήταν μέχρι σήμερα ο χρόνος που απαιτείτο», ανέφερε ο κ. Ιωάννου.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα