Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
18/10/2023

Δρομολογείται η υλοποίηση των αποφάσεων για εξυγίανση της λειτουργίας αθλητικών σχολών που ενεγράφησαν ως Σωματεία

Την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για εξυγίανση της παράνομης λειτουργίας αριθμού ιδιωτικών σχολών εκμάθησης αθλημάτων που ενεγράφησαν ως Σωματεία, επαναβεβαίωσαν σήμερα οι Υπουργοί Εσωτερικών κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας κα Αθηνά Μηχαηλίδου. Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Εσωτερικών, συμμετείχαν επίσης, οι Γενικοί Διευθυντές και Λειτουργοί των δύο Υπουργείων και εκπρόσωποι του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν πρακτικές λύσεις για εφαρμογή της απόφασης που είχε ληφθεί προηγουμένως, με βασικό στόχο να διασφαλιστεί ο ορθός τρόπος εκπαίδευσης των παιδιών, από καταρτισμένους εκπαιδευτές, σε συγκεκριμένα αθλήματα, ώστε να τηρούνται οι πρόνοιες πρωτίστως για την ασφάλειά τους.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε όπως ολοκληρωθεί η διαγραφή/διάλυση των περίπου 600 μη νόμιμων σωματείων και η δημιουργία στη θέση τους νέων, στα οποία να εκπροσωπούνται τουλάχιστον τρεις ιδιωτικές αθλητικές σχολές ανά άθλημα. Στα νέα σωματεία που θα προκύψουν, καθώς και στα νόμιμα υφιστάμενα αθλητικά σωματεία, θα μπορούν να εκπαιδεύονται αθλητές και να προετοιμάζονται για συμμετοχή σε πρωταθλήματα και αγώνες ομόαθλων Ομοσπονδιών. Για την καθοδήγηση των σωματείων, το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη ετοιμάσει πρότυπο καταστατικό, με πρόθεση να εγγράφει κατά προτεραιότητα τα νέα σωματεία που θα υιοθετούν το εν λόγω καταστατικό.

Επιπλέον, συμφωνήθηκε όπως γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές στον περί Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Νόμο ή/και Κανονισμούς, ώστε να διευκολυνθούν οι σχολές ως προς την αδειοδότησή τους από τον ΚΟΑ.

Οι Υπουργοί Εσωτερικών και Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας μετέφεραν την ικανοποίησή τους για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα και εξέφρασαν τη βεβαιότητα ότι οι εκπρόσωποι του ΚΟΑ και οι αρμόδιοι Λειτουργοί των δύο Υπουργείων θα εργαστούν από κοινού για εφαρμογή των αποφάσεων άμεσα.


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα