Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
14/07/2022

Απάντηση του Υπουργείου Εσωτερικών για τη στελέχωση των παραλιών με ναυαγοσώστες

14-07-2022 15:48

Το Υπουργείο Εσωτερικών, για αντιμετώπιση του προβλήματος της μη εξεύρεσης ναυαγοσωστών για προσφορά ναυαγοσωστικής προστασίας στις οργανωμένες παραλίες του Κ. Πύργου και Πηγαινιών, κατά την καλοκαιρινή περίοδο, προχώρησε στη διοργάνωση ταχύρρυθμου εκπαιδευτικού προγράμματος ναυαγοσωστικής, στο οποίο ήδη δήλωσαν συμμετοχή 14 άτομα.

Το πρόγραμμα διοργανώθηκε από την Επαρχιακή Διοίκηση Λευκωσίας, σε συνεργασία με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ναυαγοσωστικής (ΚΟΝ), την οποία και το Υπουργείο ευχαριστεί.

Αναφορικά με δημοσιεύματα και δηλώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας για ελλείψεις ναυαγοσωστών σε οργανωμένες παραλίες, το Υπουργείο διευκρινίζει ότι με γνώμονα την ασφάλεια των λουόμενων, οι ναυαγοσώστες που τοποθετούνται θα πρέπει να διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα όπως αυτά περιγράφονται στο Εθνικό Σχέδιο «ΣΑΛΑΜΙΣ».

Εκεί και όπου καταγράφονται ελλείψεις, αυτό οφείλεται αυστηρά στην έλλειψη κατόχων των απαιτούμενων προσόντων.

Παρά ταύτα, πάντα σε συνεννόηση με την ΚΟΝ και τις Επαρχιακές Διοικήσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, και τηρουμένων των μέτρων ασφάλειας και κατάρτισης, έχει ήδη εκπονηθεί σχέδιο πρόσθετης στελέχωσης συγκεκριμένων παραλιών, συμπεριλαμβανομένης της Επαρχίας Λεμεσού, το οποίο τίθεται άμεσα σε εφαρμογή για κάλυψη των αναγκών.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα