Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
12/02/2023

Προεδρικές Εκλογές 2023 – Eπαναληπτική εκλογή: O Γενικός Έφορος Εκλογών απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο πλαίσιο της δήλωσής του για το τελικό ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρωνΟ Γενικός Έφορος Εκλογών δρ Κώστας Κωνσταντίνου, ερωτηθείς από δημοσιογράφους, στο πλαίσιο της δήλωσής του για το τελικό ποσοστό προσέλευσης ψηφοφόρων, αν υπήρξε οτιδήποτε αξιοσημείωτο στο μεσοδιάστημα από την τελευταία ενημέρωση, απάντησε αρνητικά και πρόσθεσε ότι μόνο «κάποια μικρά θέματα έτυχαν άμεσου χειρισμού από τους Εφόρους».

Σε άλλη ερώτηση δημοσιογράφου για το πού κατατάσσει αυτή την εκλογική αναμέτρηση, με βάση τη γενική εμπειρία του από διεξαγωγές εκλογικών αναμετρήσεων, ο δρ Κωνσταντίνου σημείωσε πως «η προηγούμενη εκλογική διαδικασία έτρεξε μέσα στις συνθήκες πανδημίας της Covid-19».

Είπε, σχετικά, ότι «ήταν μια πρωτόγνωρη διαδικασία και εμπειρία για όλους μας. Έχω πει στους συνεργάτες μου με τους οποίους δουλέψαμε στις Βουλευτικές Εκλογές του 2021, πως οτιδήποτε νεότερο φαίνεται πιο εύκολο».

«Νομίζω, όμως, ότι οι εκλογές που είχαμε αυτές τις δύο Κυριακές ήταν υποδειγματικές. Επιδείχθηκε πολιτικός πολιτισμός σε ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο», συνέχισε ο Γενικός Έφορος και καταλήγοντας συνεχάρη και πάλι «τους ψηφοφόρους για το πολύ υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού που έχει επιδειχθεί σε αυτές τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις».

(ΕΦυς/ΙΚ)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα