Υπουργείο Εσωτερικών Μετάβαση στο περιεχόμενο
Κυπριακή Δημοκρατία Υπουργείο Εσωτερικών
12/05/2021 02:18:04 PM

Δήλωση Εφόρου Εκλογικής Περιφέρειας Κερύνειας μετά το πέρας της επίσημης υποβολής υποψηφιοτήτων

12-05-2021 12:33


Εγώ, ο Αντώνης Οικονομίδης, Έφορος Εκλογής Μελών της Βουλής των Αντιπροσώπων της Εκλογικής Περιφέρειας Κερύνειας, ανακοινώνω ότι σήμερα 12/05/2021 δέχθηκα την υποβολή υποψηφιοτήτων για την Επαρχία της Κερύνειας, ενόψει των επικείμενων Βουλευτικών Εκλογών που θα διεξαχθούν στις 30 Μαΐου 2021.

Σημειώνεται ότι στην Επαρχία Κερύνειας υπάρχουν 3 Βουλευτικές Έδρες.

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφιοτήτων που υποβλήθηκαν είναι 33.

Συγκεκριμένα υποβλήθηκαν 8 Συνδυασμοί Κομμάτων με 3 υποψηφιότητες ο κάθε συνδυασμός, 2 Συνδυασμοί Κομμάτων με 2 υποψηφιότητες και 5 Συνδυασμοί Κομμάτων με 1 υποψηφιότητα.

Σημειώνεται ότι τα ονόματα των υποψηφίων θα εκδοθούν σε ανακοίνωση, η οποία θα δημοσιοποιηθεί σε λίγο.

Ενστάσεις κατά των υποψηφιοτήτων μπορούν να υποβληθούν σε διάστημα 24 ωρών μετά την ώρα λήξης της υποβολής των υποψηφιοτήτων. Εξέταση των ενστάσεων, που τυχόν υποβληθούν, θα γίνει από τον Έφορο Εκλογής το ταχύτερο δυνατόν.

Για σκοπούς των βουλευτικών εκλογών του 2021 προβλέπεται να λειτουργήσουν περίπου 1150 εκλογικά κέντρα παγκύπρια και 10 εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό.

Στην Επαρχία Κερύνειας υπάρχουν 28 816 εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι οι οποίοι θα ψηφίσουν σε 95 εκλογικά κέντρα.

Όλοι οι εκτοπισθέντες οι οποίοι προέρχονται από την Εκλογική Περιφέρεια Κερύνειας θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα σε εκλογικά κέντρα των Εκλογικών Περιφερειών Λευκωσίας, Λεμεσού, Αμμοχώστου, Λάρνακας, Πάφου, καθώς επίσης και στα κέντρα του εξωτερικού, όπου έχουν τη διαμονή τους.

(ΕΦυς)


Πίσω στην προηγούμενη σελίδα